Nokia 1 ja 112-sovellus.

Nokia 1 ja 112-sovellus.

Harkinnassa on hankkia elämäni ensimmäinen älypuhelin. Harkinnassa on nokia 1 joka tulee kesäkuussa myyntiin. Kysyisin että toimiiko 112-sovellus nokia 1 puhelimessa.? Jos toimii, niin voiko tuon 112-sovelluksen ladata ensin tietokoneelle ja sitä kautta asentaa se nokia 1 puhelimeen, koska en halua enkä tarvitse netti yhteyttä nokia 1 puhelimeen. Erityisesti haluasin tietää näkyykö paikka kordinaatit tuossa puhelimessa. Kiitos.

3 vastausta
07.07.201816:17
18628
69

Kyllä Android -sovelluksia voi ladata Google Play -kaupasta tietokoneelle tiedostoina ja sitten sieltä asentaa puhelimeen. Liitteessä eräs ohje siihen.  Mutta puhelin täytyy jotenkin yhdistää tietokoneeseen, jos ei langattomasti (WLAN eli Wi-Fi) niin sitten USB-kaapelilla ja yhteysohjelmistolla. Jokainen valmistaja tarjoaa siihen jotakin, joten eiköhän se onnistu myös Nokian puhelimella.

Mutta ihan ensiksi pitäisi kysyä mitä kysyjä tarkoittaa sanoessaan

en halua enkä tarvitse netti yhteyttä nokia 1 puhelimeen

Tarkoittaako tu WLAN-yhteyttä vai puhelinliittymään kuuluvaa datan käyttöä?

WLAN on Android-puhelimesa aina käytettävissä. Sn voi ottaa päälle tai pois päältä, mutta se on aina mukana. Jos kotona on jo tietokonetta varten WLAN-reititin, niin puhelimen WLAN-käyttö on ilmaista ja vaivatonta ja yhtä turvallista kuin netin käyttö tietokoneella.

Jos taas kyse on siitä ettei halua maksaa liittymän datasta, niin öö.. miksi hankkia älypuhelin jos käyttää sitä vain puheluihin? Esimerkiksi HSL:n reittiopaan käyttö puhelimen selaimella tai HSL-sovelluksella vaatii datayhteyden silloin kun et ole WLAN-verkon piirissä. Metrossa toki on WLAN käytettävissä, mutta busseissa sitä ei ole, eikä kadulla kulkiessa. Aika vähän pystyy tekemään älyphelimella jos datan kieltää itseltään.

Kommentit (0)
09.07.201817:05
2317
45

Taitaapi 112-sovellus tarvita myös data-yhteyttä. Digian sivulla: " Suomessa hätäpuhelut välittyvät hätänumeroon 112 minkä tahansa toimivan matkaviestinverkon kautta. Jos siis oman palveluntarjoajan puhelinverkkoa ei ole saatavilla, hätäpuhelu yhdistyy toisen operaattorin verkon kautta hätäkeskukseen. Tällöin käytössä ei kuitenkaan ole pakettidataa eikä paikkatieto välity automaattisesti hätäkeskukseen. Sanele tällöin paikkakoordinaattisi suullisesti puhelimen näytöltä."

Kommentit (0)

112 Suomi -sovellus on mobiilisovellus, eli se on ladattavissa vain mobiililaitteille. Nokia 1 -puhelin käyttää Android-käyttöjärjestelmää, eli sovellus on asennettavissa siihen. Sovellus paikantaa soittajan satelliittipaikannuksella ja puhelimen tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti.

Kommentit (0)

Vastauksesi