no,hei!olematta lainkaan mikään varsinainen u.s.a-fani, niin olisi pari...

no,hei!olematta lainkaan mikään varsinainen u.s.a-fani, niin olisi pari...

no,hei!
olematta lainkaan mikään varsinainen u.s.a-fani, niin olisi pari rakentamiseen, rakennuksiin liittyvää kysymystä, tosin jo vähän 'ekstroja', joihin ei ihan helpolla vastausta löydy!
siis: amerikkalainen maalais-silta(ei siis mitenkään kaupunkialueella sijaisevaa!), mm. äsken esitetyssä elokuvassa, jossa maryl streep(maalaisnainen) ja clint eastwood(maaseutua kiertelevä valokuvaaja)esittivät naisen kotiseudulla toisiinsa törmääviä ihmisiä, jossa kyseisen tyyppinen silta esiintyy:katettu, eikä tilaa jalankulkijoille laisinkaan; todennäk. yksisuuntainen silta, esim. kuivan joen-uoman yli.
mutta se kattaus?! miksi silta on katettu ja reunatkin vielä?!- en mitenkään keksi vastausta ja muitakin puu-alasta kiinnostuneita, on kysymys askarruttanut!-että jännitys kohoaa...
ja toinen, jo aikoja sitten lännenfilmeistä huomattu juttui: mitä se materiaali on, jota amerikkalaiset ovat tökkineet tukkien väliin(ilmarako siis, jos ei tee huolellisia liitoksia!)-suomessahan se oli aikoinaan, ja ehkä joskus vielä tänäänkin luonnonainetta, sammalta tai muuta ; mutta kun ilmiö ilmenee myös nykyrakentamisessa, siis ihka-uusissa amerikkal.log-houses'eissa!
niinpä, vähän pähkinää purtavaksi meille kaikille, jotka ovat ainakin rakentamisesta kiinnostuneita!

näin harri p. töölöstä

Vastaus

Hiljaiset sillat -elokuva sijoittui Madisonin piirikuntaan, joka on kuuluisa noista katetuista silloistaan. Madisonin hallintoneuvosto määräsi 1800-luvun loppupuolella sillat katettaviksi, jotta kansimateriaalina käytetyt kalliit hirret pysyisivät hyvässä kunnossa.

Neuvosto oli laskeskellut, että kun sillalle tehdään seinät ja katto halvemmasta materiaalista, niin sillan ylläpito tulee pitkässä juoksussa edullisemmaksi. Siltoja oli alun alkaen 19, joista kuusi on vielä paikallaan. Sillat nimettiin yleensä lähimmän asukkaan mukaan.

http://www.madisoncounty.com/bridge.html

Tarkkaa tietoa ei tuosta kysymästäsi tiivistemateriaalista valitettavasti löytynyt. Voisi kuitenkin kuvitella, että Pohjoismaista Ameriikkoihin lähteneet siirtolaiset ovat vieneet rakennusosaamista mukanaan ja tiivistäneet taloja sammaleella tai muilla luonnon aineksilla entisen kotimaansa tyyliin. Pohjoismaista poikkeavat ilmasto-olosuhteet saattoivat pakottaa etsimään uudenlaisia tiivistysmateriaaleja.

Netistä löytyi myös yksi Yhdysvalloissa rekisteröity patentti, jossa oli ilmeisesti kyse jonkinlaisesta muovikaistaleesta, joka on tarkoitus pöllien väliin sujauttaa. Siitä ei ole tietoa kuinka yleisessä käytössä tämä tekninen ratkaisu on.

Toivottavasti näistä tiedoista oli apua!

Kommentit (0)

Vastauksesi