no nyt kysyisin että voiko pinteleitä käyttää hevosella aina ratsastaessa, siis...

no nyt kysyisin että voiko pinteleitä käyttää hevosella aina ratsastaessa, siis...

no nyt kysyisin että voiko pinteleitä käyttää hevosella aina ratsastaessa, siis vaikkei hevonen niitä tarvisi, ihan vaan näön ja turvallisuuden kannalta ?

ja sitte vielä pari kysymystä

esim. nyt jos ostaisin 13 vuotiaan hevosen niin mitä rokotuksia minun pitää sille vielä antaa sen elämän aikana, ja millä väliajoin ja mitä lääkäri veloittaa niistä? entä jos näen hevoseni ontuvan niin mitä teen ensinmäiseksi? jos soitan heti eläinlääkärille ja se tulee katsomaan ja siinä ei ole mitään vakavaa niin veloittaako eläinlääkäri sen käynnin ja kuinka paljon se ottaa siitä?

Vastaus

Hei taas! Kyllä pinteleitä voi käyttää, jos haluaa. Olen tosin aina ollut sitä mieltä, että mitä vähemmän hevosella on varusteita päällään, sen parempi. Jo senkin vuoksi, että jokaisen varusteen huoltamisessa on työtä ja siihen menee aikaa, jonka voisi käyttää hauskemmin ja hyödyllisemmin - esimerkiksi ratsastamalla tai muuten liikuttamalla hevosta.

Jos ajattelet hevosen ostamista, hanki ensi tilassa käsiisi Uusi hevosenomistajan käsikirja. Tekijät ovat Ingrid Andersson ja Charlie Lindberg. Kirjassa on suuri määrä tietoa, jota ilman ei tule toimeen. Rokotuksista ja loishäädöistä on kokonainen luku. Samoin muusta terveydenhoidosta, ja siinä yhteydessä käsitellään myös jalkavaivoja. (Huomaa, että kirjasta on olemassa vanhempi painos nimellä Hevosenomistajan käsikirja. Sinun kannattaa lukea uusi painos.)

Eläinlääkäri veloittaa siitä, että hän tulee, oli hevosessa vikaa tai ei. Hinnat selviävät siltä eläinlääkäriltä, jota tarpeen tullen käyttäisit. Voit aivan hyvin soittaa ja kertoa, että harkitset hevosen ostamista ja haluat tietää, miten suuriin kuluihin on syytä varustautua. 13-vuotias hevonen on jo siinä iässä, että jos huonosti käy, sille ilmaantuu kaikenlaisia vaivoja.

Jos huomaat hevosen ontuvan etkä itse osaa arvioida tilanteen vakavuutta, pyydä lähintä asiantuntevaa henkilöä katsomaan sitä. Mikäli hevosesi majailee ratsastuskoululla tai vastaavassa paikassa, hevostaitoista apua on varmaan saatavissa. Kauemmas ratsastuksenopettajaa tai muita ei voi pyytää lähtemään ilman palkkiota.

Uusi hevosenomistajan käsikirja löytyy esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoista: http://www.helmet.fi/search*fin/?searchtype=t&searcharg=uusi+hevosenomis...

Kommentit (0)

Vastauksesi