Nimettömän lapsen kutsuminen

Nimettömän lapsen kutsuminen

Hei! Ensi tammikuussa on tarkoitus kutsua vuonna 2017 syntyneitä vauvoja tilaisuuteen. Millä tavalla voisi kutsua vielä nimeämättömiä vauvoja (nimen saaneet herra N ja neiti N)? - onko se nuoriherra/neiti "isännimi" vai "äidinnimi"? Esim. nuoriherra Matti Meikäläinen, neiti Matti Meikäläinen, herra Anna Meikäläinen, neiti Anna Meikäläinen (tässä yhteydessä äitiä tuskin enää voi pitää neitinä?). Entä jos vanhemmat eivät ole naimisissa, tai isyys on muuten epäselvä? Mielestäni ainakaan "herra Liisanpoika" (äidinnimi Liisa) ei tunnu sopivalta, nuoriherra Matinpoika" (isännimi Matti) taas voisi soveltua.

Vastaus

Tutkimastani käytösoppaasta ei löytynyt vastausta kysymykseen, enkä usko, että tuollaista erikoistapausta juuri käsiteltäisiinkään vastaavissa kirjoissa.

Nuoriherra-tyyppiset ilmaukset kuulostavat ainakin minun kielikorvassani aika jäykiltä ja kömpelöiltä. Itse ratkaisisin asian käyttämällä esimerkiksi muotoa ”lapsenne” tai ”teidät ja lapsenne”, koska noin pieni lapsi ei itse osaa lukea kutsua, jolloin se käytännössä olisi suunnattu lapsen vanhemmalle.

Kommentit (0)

Vastauksesi