Nimenmuutoksen vaikutukset erilaisiin tileihin ja kirjautumisiin?

Nimenmuutoksen vaikutukset erilaisiin tileihin ja kirjautumisiin?

Muutan nimeni 2-osaiseksi (Tyttönimi-Avionimi). Miten käy esim google-tilini yms , entä puhelinasetusten ja erilaisten kirjautumisten (veikkaus yms) eli mihin kaikkeen nimenmuutos vaikuttaa ja miten tulisi toimia.
Pankkiin menen kysymään, samoin Elisaan siis operaattorilleni. Passini uusin tammikuussa.
Olisin kiitollinen jos pystyisitte auttamaan.

2 vastausta
02.01.201710:26
87069
79

Googleen, Faceen, puhelinvalmistajien kauppoihin ja kaikkiin muihinkin hupipalveluihin kirjaudutaan sähköpostiosoitteella, joka voi olla ihan mitä vain, mitään pakkoa ei ole kirjautua virallisella nimellä tai siitä muodostetulla sähköpostiosoitteella. Esim mika.hyvansa@gmail.com on ihan yhtä hyvä kirjautumisosoite kuin oma nimi. Joten mitään pakkoa ei ole vaihtaa kirjautumissähköpostia nimen muuttuessa. Jos lopetat aiemman etunimi.tyttönimi-sähköpostisi, aiemmat rekisteröitymisesi toimivat silti (sillä alkuperäisellä tunnuksella), mutta palveluiden tarjoajan viestitys (unohtuneet salasanat ym) sinulle eivät enää toimi. Lieneekin parasta jättää vanha tyttönimi-sähköposti jäljelle (nukkumaan) vaikka alkaisitkin käyttää uutta sähköpostia. Ainakin joksikin aikaa. Ehkä sen jo hopeahääpäivänä voi tuhota :)

Jos haluat muuttaa kaikki rekisteröitymisesi uudelle nimelle, katso ohjeita kunkin palveluntarjoajan Help/Support/Usein kysytyt kysymykset-sivuilta.Tai googlaa palveluntarjoajan nimi + nimenmuutos. Linkissä esimerkkinä Google. Yleensä helpointa on avata uusi tili ja poistaa vanha. Jos tileissä on jotain sisältöä, jonka haluaa talteen, voi ne joko kopioida omalle tietokoneelle tai siirtää uudelle tilille (joskus tähän tarvitsee palveluntarjoajan apua ja silloin heille pitää ehkä toimittaa todistus nimenmuutoksesta, ettei kuka vaan pysty siirtelemään tietoja). Tai sitten vain jättää se vanha tuhoamatta ja jättää tili nukkumaan.

Netin Naimisiin/Häät/jne sivustoilta löytyy muiden kokemuksia aiheesta.

Kommentit (0)
03.01.201711:15
30339
57

Hyvä kysyjä, jos luet noita linkkijuttuja, katsothan, minkä ikäistä tarinaa olet lukemassa. Jälkimmäinen alkaa vuodelta 2002, vain muutama tuore juttu. Vanhoja viestejä lukiessa huomaa kyllä, miten isoveli valvoo entistä aktiivimmin ja asiat ovat monimutkaistuneet ja tulleet kalliimmiksi hoitaa.

Koska asiat ovat muuttuneet ja muuttuvat koko ajan, yleistä vastausta asiaasi on vaikea antaa. En tiedä hölkäsen pöykähtävää sähköpostijutuista yms, onneksi Köpi tietää.

Pääsäännöksi tarjoan: 

valmistaudu siihen, että lähes kaikki korttien uusiminen maksaa. Kannattaa käydä itse paikoissa, joihin tieto ei mene suoraan väestörekisteristä, jos mahdollista. Tämä siksi, että olet itse läsnä ja voit tarkistaa, että virkailija/asiainhoitaja on varmasti kirjoittanut nimesi oikein. Jokaisessa vaiheessa tarkista, varsinkin jos nimesi on yhtään epätavallinen tai siinä on mahdollista tulla väärinkäsitys oikeinkirjoituksessa. Tai nimien järjestyksessä tms. Vaikka ojennat asian hoitajalle virkatodistuksen, passin, maistraatin todistuksen tms. asiakirjan, voi asia mennä pieleen.

Jos olet lähdössä matkalle, kannattaa ottaa huomioon, että nykyisessä maailman tilanteessa väärällä nimellä (?) matkustaminen voi aiheuttaa ongelmia. Kysy neuvoa aina siitä paikasta, joka hoitaa asiaa.

Oma nimenvaihdokseni oli itseaiheutettu, joten kaikki tiedot eivät menneet virkateitse kuten yleensä eivätkä varsinkaan oikein. Saatuani uuden passin, mikä sujui ennätysvauhtia Hgin ulkopuolella, ojensin sen eri paikkojen virkaiijoille nähtäväksi, tietenkin. En älynnyt tarkistaa, mitä kukin teki. Tulos oli se, että ainoastaan 1 (yksi) paikka pystyi hoitamaan nimenmuutoksen virheettömästi. Se oli muuten Hgin kaupunginkirjasto...

Kaikkialla muualla tapahtui eri asteisia sählinkejä. Siitäkin huolimatta, että joissakin paikoissa jouduin täyttämään itse lomakkeen, jossa oli uusi nimi taatusti oikein. Virkailijat eivät aina lukeneet lomaketta. Tai lukivat vain osan siitä. Minulle luotiin muutamassa paikassa täysin uusi henkilöllisyys ( ja eri versioita siitä) unohtamalla osan nimeä, korjaaminen oli tylsää ja aikaa viepää, varsinkin kun sain tietää väärin luetusta nimestä vasta paljon jälkeenpäin.

Luultavasti vielä tänäkin päivänä eräs helsinkiläinen yksityinen lääkäriasema pitää minua virheellisellä nimellä rekisterissään, kun etunimeni sekoitettiin kahteen kertaan. En ole viitsinyt mennä korjaamaan enää toista kertaa, kun en enää asu hgissä.

Niille, jotka tekevät nimenvaihdoksen valitsemalla täysin uuden sukunimen: varautukaa siihen, että prosessissa menee aikaa. Nimen kelvollisuutta punnitseva lautakunta kokoontuu harvoin eikä sydänkesällä lainkaan; älkääkä yllättykö, jos teille ilmoitetaan, että aikomanne nimi onkin jo olemassa, vaikka olette juuri tarkistaneet, ettei sitä ole kellään. Kannattaa miettiä varalle vaihtoehto b - aikaa syvälliseen uuteen harkintaan ei ole kovin paljon, jos haluatte, että muutoshaku tehdään samaan maksuun, jonka olette jo maksaneet. Jos aiottu nimi onkin jo olemassa, hakijalta ryhdytään tahtomaan todistuksia, että kuuluu em. sukuun - tai saa samaan hintaan pikaisesti keksiä uuden nimen. Muussa tapauksessa haku raukeaa ja maksu menee kankkulan kaivoon. 

Kommentit (0)

Vastauksesi