Nettidivareiden "tuote on myyty"

Nettidivareiden "tuote on myyty"

Kuinka kauan nettidivareissa esimerkiksi antikvaari.fissä ja antikvariaatti.netissä on näkyvillä jo aikaa sitten myydyt tuotteet? Laitan vaikkapa googlen hakusanaksi kirjan nimen,jota olen kauan etsinyt.Kirja näyttäisi yllättäen löytyvän,niin lukeekin "tuote on myyty" Jos ei ole vanhoja hakuja vielä näkyvillä,niin kauppiaat myyvät sitten ohi heille lähettämieni puutelistojen.Tämälainen vanhojen jo myytyjen tuotteiden näkyminen on harmillista.

2 vastausta

Nettidivareiden tuotelistaukset säilyvät hakukoneiden muistissa. Vaikka tietty tuote olisi myyty ja poistunut päivitetystä listasta, niin se näkyy vielä hakukoneiden tuloksissa jonkin aikaa. Tämä on siis hakukoneiden ominaisuus, ei siis itse verkkokauppojen ongelma. Varsinkin jos kyseessä on harvinainen suomenkielinen kirja, niin hakukone kaivaa tietoja "vanhentuneista" sivustoista, koska uudempia tietoja ei kyseisellä kirjan nimellä löydy. Nettidivarin ajantasaisen tilanteen saat aina selville itse verkkokaupasta.

Kommentit (0)
17.08.201615:22
16340
33

ei tod. ole harmillista! kerrankin voi sanoa, että kysyjä on jo heti lähdössä väärässä, sori vaan = )) huutonetissä sulkeutuneet kohteet - oli myyty tai ei - näkyvät suunnilleen kaksi kuukautta. enempään ei heillä varmaan muistitila riitä, ihan ymmärrettävää. se, että saat selvällä suomen kielellä yksiselitteisen tiedon, että tuote on myyty ei ole kamala vaiva, vaikka saattaakin ottaa pannuun; olisi pitänyt älytä etsiä aiemmin. tätä sattuu itsellekin harva se päivä. kuitenkin PALJON harmillisempaa on se, kun hakukoneella löydät jonkin kiinnostavan kohteen ja yrität avata sitä, eikä sitä ole enää missään näkyvissä. kohteen kuvaus tai valokuva tai lopullinen hinta olisivat saattaneet olla tosi tarpeellista informaatiota. ja sitä myydyn kohteen hintaahan et saa varmuudella tietää ennen kuin se on myyty! noita nettidivareita en paljon käytä, mutta näkisin, että ihan sama pätee siellä. mun puolestani saisivat olla pidempäänkin näkyvillä myynnin jälkeen.

Kommentit (0)

Vastauksesi