Netistä löytää monia kalakalentereja jotka kertovat koska on hyvä aika...

Netistä löytää monia kalakalentereja jotka kertovat koska on hyvä aika...

Netistä löytää monia kalakalentereja jotka kertovat koska on hyvä aika kalastaa. Miten luotettavia nämä kalenterit ovat? Ja onko taustalla oikeasti jotain tutkittua tietoa?

Vastaus

Täydennän aiempaa vastaustani saamieni kommenttien pohjalta. Internetistä näyttää tosiaan löytyvän kalakalenteria moneen tarkoitukseen.

Finfoodin oppimateriaali-verkkosivuilta löytyy pätevältä vaikuttava kotimaisen kalan kausikalenteri, jonka on koonnut Pro Kala ry. Sama kalenteri löytyy Pro Kalan omilta nettisivuilta hieman hankalammin luettavassa muodossa.

Finfoodin kalakalenteri:
http://www.finfood.fi/finfood/ffom.nsf/0/2EA782E86E312636C22564B3002C619...$Luonto

Finfood on yhdistys, jonka ydintehtävänä on viestiä ruuasta ja elintarvikealasta ja siten edistää suomalaista ruokakulttuuria.
http://www.finfood.fi/

Pro Kala ry on yleishyödyllinen yhdistys, jonka jäsenistö koostuu elinkeinokalatalouden järjestöistä, ammattikalastajista, kalan jalostajista ja kalakauppiaista.
http://www.prokala.fi/
http://www.prokala.fi/default.asp?docId=12064

Vai tarkoitatko sittenkin kalakalentereita, jotka perustuvat kuun, maan ja auringon keskinäisiin muutoksiin? Tällaisista ottikalentereista käydään internetin keskustelupalstoilla vääntöä. Osa pitää näitä kalentereita humpuukina, mutta puolestapuhujiakin löytyy.
http://www.kalasaalis.com/kalakalenteri/234/10/
http://www.kalasaalis.com/kalastusfoorumi/yleistae_keskustelua_kalastuks...

Kalakalenteriin kannattaa kuulemma luottaa, jos se on koottu laajasta aineistosta, joka koskee pyydys- ja aktiivivälinein saatuja kaloja. Erälehdellä on ollut aiemmin sen tyyppinen.
http://www.eralehti.fi/keskustelu/t250

Kalakalentereista jäävät kuitenkin uupumaan paikalliset tekijät, sääolosuhteet, veden korkeus, virtaukset ja niin edelleen.

Kommentit (0)

Vastauksesi