Netissä mainostetaan nykyään kaikenlaisia tuotteita, miten pitää toimia jos...

Netissä mainostetaan nykyään kaikenlaisia tuotteita, miten pitää toimia jos...

Netissä mainostetaan nykyään kaikenlaisia tuotteita, miten pitää toimia jos epäilee että tuotetta mainostetaan tavalla joka voi olla laitonta? Onko esim. olemattoman tuotteen mainostaminen laitonta? Mikä on yrityksen vastuu tekaistun/valheellisen mainonnan osalta? Miten pitää suhtautua mainokseen, jos mainoksessa havaittua yritystä tai yhtiötä ei ole olemassa? Jos harhaanjohtava mainonta on jatkuvaa, niin onko sellainen mahdollista että, harhaanjohtava mainonta voisi täyttää rikoksen tunnusmerkistön?

Vastaus

Markkinoinnissa ja mainonnassa on tarkat pelisäännöt, joita mainostajan on noudatettava. Netissä törmää usein tapauksiin, joissa mennään näiden sääntöjen ohi ja yli. Harhaanjohtavasta mainonnasta kannattaa ensin tehdä ilmoitus mainostavaan yritykseen. Jos mainontaan ei tule muutosta, voi asiasta tehdä valituksen kuluttaja-asiamiehelle.

Kannattaa käydä tutustumassa kuluttajaviraston sivustoon, jossa on oma osionsa liittyen markkinointiin ja mainontaan. Sivutolla on myös lomake lainvastaisen mainonnan ilmoittamista varten.

Linkki:
http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeud...

Kommentit (0)

Vastauksesi