Netissä luki että Salvatore Riinasta on tehty elokuvakin?

Netissä luki että Salvatore Riinasta on tehty elokuvakin?

Netissä luki että Salvatore Riinasta on tehty elokuvakin? En tarkoita tätä uutta minisarjaa vaan ihan elokuvaa ja kuulemma kirjoitettu kirjakin. Saako niitä suomesta?

Vastaus

Ainakin eräässä vanhassa iGS-vastauksessa mainitaan elokuvasta. Se lienee ”Excellent Cadavers”, josta kerrotaan hiukan englanninkielisessä Wikipediassa osoitteessa http://en.wikipedia.org/wiki/Salvatore_Riina. Elokuva ei tosin tarkkaan ottaen ole Riinasta, vaikka hän esiintyykin siinä yhtenä henkilönä. Elokuvan tarkemmat tiedot löytyvät The Internet Movie Databasesta osoitteesta http://www.imdb.com/title/tt0151734/.

Edellä mainittu elokuva perustuu Alexander Stillen kirjoittamaan tietokirjaan ”Excellent Cadavers” (1995), joka kertoo elokuvan tavoin Sisilian mafiasta päähenkilönään mafiaa vastaan taisteleva tutkintatuomari Giovanni Falcone. Riina on toki myös mukana.

Valitettavasti kumpaakaan ei näyttäisi saavan Suomen kirjastoista lainaksi. Kirjaa saisi sen sijaan ostettua muutamista suomalaisista verkkokirjakaupoista, joita voi hakea Googlella käyttämällä hakulausetta ”Excellent Cadavers” ja rajaamalla kielen suomeksi. Pelkällä hakulauseella ja sanalla ”DVD” löytää kansainvälisistä verkkokaupoista myös elokuvaversiota, joskaan suomenkielisiä tekstityksiä ei luonnollisestikaan ole mukana ja aluekoodauskin voi aiheuttaa ongelmia.

Riina on ollut hahmona myös italialaisissa elokuvissa ”Totò che visse due volte” (1998) ja L'ultimo dei Corleonesi (2007). Molempien saatavuus näyttää kuitenkin olevan heikko.

Kommentit (0)

Vastauksesi