Nämä ns hintit ja homot miksi heillä on lässyttävä puhetapa ja muutenkin...

Nämä ns hintit ja homot miksi heillä on lässyttävä puhetapa ja muutenkin...

Nämä ns hintit ja homot miksi heillä on lässyttävä puhetapa ja muutenkin akkamainen käytös? Onko se synnynnäistä vaiko harjoiteltua. Hinahtavan tyypin tunnistaa 99% puhetyylistä.

Vastaus

Kysymykseesi on päässyt pujahtamaan kehäpäätelmä. Määrittelet "hinahtavan tyypin" henkilöksi, jolla on lässyttävä puhetapa ja muutenkin akkamainen käytös, ja kerrot tunnistavasi heidät puhetyylistä 99-prosenttisesti. Mainitset siis itse ne ominaisuudet, jotka tunnistat. Tilanne on sama kuin jos sanoisit 99-prosenttisesti tunnistavasi pitkäkasvuiset miehet tai erottavasi sinisilmäiset ruskeasilmäisistä.

Mainitsemasi ominaisuudet eivät kuitenkaan tietenkään kerro mitään kyseisten "tyyppien" seksuaalisesta suuntauksesta. Kysymyksestäsi päätellen et ilmeisestikään osaa tunnistaa homoiksi möreällä äänellä puhuvia, maskuliinisesti käyttäytyviä henkilöitä, tai vastaavasti havaita "akkamaisesti käyttäytyvää" miestä heteroseksuaaliksi. Ja mahdotontahan tämä olisikin: puhe- ja käyttätymistavoista kun ei pysty päättelemään henkilön seksuaalista suuntausta.

Varsinainen kysymyksesi kuitenkin siis on se, onko puhetapa ja käytös synnynnäistä vai opeteltua, ja vastaus tähän on luonnollisesti se, että molemmat ovat suurimmalta osalta oppimisen tulosta - ja tämä koskee totta kai niin homoja kuin heteroitakin, koska kummatkaan eivät syntyessään osaa sen enempää puhua kuin käyttäytyäkään. Silti tietysti myöhempään puhetapaan, olemukseen ja käyttäytymiseenkin vaikuttavat osaltaan myös perinnölliset ominaisuudet, esim. äänihuulten pituus ja ihmisen muu anatomia ja fysiologia.

Jos haluat perehtyä tarkemmin puhe- ja käyttäytymistapojen kehittymiseen, aiheesta löytyy runsaasti kirjallisuutta. Voit etsiä sitä kirjastojen tietokannoista vaikkapa hakusanalla kehityspsykologia.

Kommentit (0)

Vastauksesi