Näkeekö wifin omistaja millä sivuilla hänen verkkonsa kautta on käyty?

Näkeekö wifin omistaja millä sivuilla hänen verkkonsa kautta on käyty?

Jos evästeet, sivuhistoria ja datatiedot on poistettu esim ipadista, jääkö historiatiedot verkon omistajalle jotenkin? Eli siis meinaan omistajalla henkilöä joka on wifin luonut ja osaa kyllä hallinnoida sitä.

Vastaus
24.08.201313:02
85113
56

Riippuu WIFI:n laitteistosta ja omistajasta. Suurin osa kotikäyttöisistä WLAN-tukiasemista ei talleta sivuja, mutta jotkut tallettavat muutamat viimeisimmät (kaikille ei riitä tilaa, joten vanhimpien päälle kirjoitetaan tuoreempia, esim 50 viimeistä).

On olemassa WIFIn vakoiluohjelmia, joilla senhetkinen liikenne voidaan siepata. Ei ainoastaan vieraillun sivun osoite vaan myös kaikki sisältö.  Siksi ei ole suositeltavaa tehdä julkisissa avoimissa WLAN-verkoissa mitään, minkä ei halua joutuvan muiden käsiin, ellei käytössä ole asianmukaiset VPN-suojausohjelmat. Nämä siis vaativat sen, että joku (voi siis olla kuka vaan samassa verkossa, ei tarvitse olla verkon omistaja) vakoilee sinua samaan aikaan kun surffaat (tai on laittanut tietokoneen vakoiluohjelman tekemään sitä automaattisesti). 

Jos käytät toisen henkilön konetta, siinä voi olla ns. Keylogger, joka tallettaa kaikki mitä koneelle näppäilet. Silloin ei auta välimuistien ja selaushistorian tyhjentäminen, tiedot tallentuvat muualle. Normaali ihminen ei tämmöisiä koneessaan pidä, mutta jos joku erityisesti haluaa vakoilla mitä hänen koneellaan tehdään. En tiedä saako Keyloggeria iPadille, mutta kaikkiin tietokoneisiin kyllä.

Jos siis verkon omistaja haluaa vakoilla ja on etukäteen varustautunut tarvittavilla ohjelmilla, niin kyllä hän näkee kaiken mitä teet. Mutta "normaali" WLAN-verkon haltija hyvin todennäköisesti ei.

Kommentit (0)

Vastauksesi