Näin ohjelmassa riskirajoilla John paul stapp (rakettijunalla) 0-1000kmh -0 ...

Näin ohjelmassa riskirajoilla John paul stapp (rakettijunalla) 0-1000kmh -0 ...

Näin ohjelmassa riskirajoilla John paul stapp (rakettijunalla) 0-1000kmh -0 teki ennätyksen g voimissa mutta jäi vähän epäselväksi miikä oli aika tuossa 0-1000kmh-0.Käsittääkseni alle10s.

Vastaus

Vuonna 1954 Stapp kiihdytti "rakettijunallaan" nollasta 632 mailiin tunnissa (n. 1017 km/h) viidessä sekunnissa. Tuosta vauhdista takaisin nollaan, eli pysähdyksiin, mentiin sitäkin nopeammin, 1.4 sekunnissa. G-voimia oli yli 40.
http://www.af.mil/history/person.asp?storyID=123006472&page=2

Lisää tietoa miehestä ja hänen kokeistaan:
http://www.ejectionsite.com/stapp.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Stapp
http://www.daviddarling.info/encyclopedia/S/Stapp.html

Lopuksi vielä yksi anekdootti:
Vuonna 1949 tehdyssä kokeessa Stappin valjaissa oli 16 sensoria mittaamassa eri kehon osien kohtaamia g-voimia. Sensorin pystyi asentamaan tasan kahdella eri tavalla, toinen oli oikea toinen väärä.

Asentaminen annettiin kapteeni Murphyn vastuulle. Hän onnistui asentamaan jokaisen sensorin juuri väärinpäin. Kun Stapp sitten astui pois rakettijunastaan erityisen rajun kyydin jälkeen ja tuloksia alettiin tarkastelemaan, jokainen sensori näytti nollaa. Stapp totesi: "Jos jonkin asian voi tehdä monella tavalla ja näistä tavoista yksi johtaa katastrofiin, ennen pitkää joku tekee asian sillä tavalla." Murphyn laki oli syntynyt. (Tarinasta on olemassa eriäviäkin versioita.)
http://www.daviddarling.info/encyclopedia/S/Stapp.html

Kommentit (0)

Vastauksesi