Näin jollakin että hänen koneelle tuli ilmoitus kun langattomasta hiirestä...

Näin jollakin että hänen koneelle tuli ilmoitus kun langattomasta hiirestä...

Näin jollakin että hänen koneelle tuli ilmoitus kun langattomasta hiirestä patterien virta alkoi olla vähissä. Omaan hiireen en ole vastaavaa toimintoa saanut.

Osaatteko auttaa, kun on ärsyttävää, kun hiiri lakkaa toimimasta. Eikä niitä pattereita yleensä ole ihan heti vieressä.

Vastaus

Langattomien hiirten toiminnot ovat merkkikohtaisia ja lisäksi riippuvaisia käytössä olevista ajureista sekä ohjelmistoista. Jos oman hiiresi kohdalla ei varoitusta paristojen loppumisesta tule ruudulle, voi olla ettei ko. hiiren ohjelmisto tue tällaista toimintoa, tai sitä ei vain ole kytketty päälle.

Ainakin Microsoftin ja Logitechin langattomat hiiret vaikuttaisivat tukevan tätä toimintoa. Hiiresi valmistajan kotisivuilta pitäisi löytyä uusimmat ajurit ja ohjelmistot hiirelle, nämä kannattaa ladata ja asentaa. Sitten täytyy vain tarkistaa hiiren ohjelmistosta, onko siellä mahdollista valita tuon paristoilmoituksen näyttämisen käyttöön otto. Hiiren ominaisuuksiin pääsee käsiksi Ohjauspaneelin kautta.

Ilman tarkempaa tietoa hiiresi valmistajasta ja mallista on mahdoton sanoa, saadaanko ko. toiminto toimimaan sinunkin kohdallasi.

Paristoilmoitus ei ole kuitenkaan 100% luotettava, ja monien mielestä siitä on enemmän haittaa kuin hyötyä. Ilmoitus voi laueta minkä tahansa hiiren yhteyshäiriön myötä, jolloin ilmoituksia voi sadella ruudulle vaikka paristot olisi juuri vaihdettu. Näkökulmasta riippuen voi siis olla vain hyvä, ettet näitä ilmoituksia saa.

Keskustelua aiheettomista paristovaroituksista:
http://www.tomshardware.co.uk/forum/155817-35-wireless-mouse-battery-war...

Logitechin hiiriohjelmistojen lataus:
http://www.logitech.com/en-roeu/398

Microsoftin hiiriohjelmistojen lataus:
http://www.microsoft.com/hardware/download/download.aspx?category=MK

Kommentit (0)

Vastauksesi