Mysteeriastiasto - Mistä? Milloin? Arvoton?

Mysteeriastiasto - Mistä? Milloin? Arvoton?

Kuvanmukainen kahviastiasto: kupit, lautaset, sokerikko ja kermakko. Pohjassa leima Colditz ddr ja numero.

Kermakko: Colditz DDR 64

Kupit: Colditz DDR 99

Kupin aluslautanen: Colditz DDR 44

"Kakkulautanen": Colditz DDR 37

 

Mitään infoa näistä kenelläkään? Arvo(ttomiako)?

Kuvat: 
Vastaus

Leipzigin lähellä sijaitsevan Colditzin kaupungin keramiikkaperinteet ulottuvat 1800-luvulle. Tehdas tuotti 1900-luvun jälkipuoliskolla arkeen sopivaa käyttöposliinia. Sitä tuotiin Suomeenkin samoin kuin muita itäsaksalaisia tavaroita. Nuorten kodinperustajien suosimia astioita myytiin tavarataloissa - alustavan verkkohaun kuluessa vastaaja muisti heti nähneensä aikoinaan Colditzin astioita.

Kovin suurta arvoa kysyjän astiastolla ei ole. Jotain käsitystä hintatasosta saa verkossa myytävinä olevista astioista. Googlen hakulaatikkoon vain colditz posliini tai colditz porcelain. Englanninkielinen haku (varsinkin kuvahaku) antaa enemmän tuloksia. Vastaaja kiinnitti huomiota Colditzissa valmistettuihin lasten lautasiin, joita suomalaiset myyjät tarjosivat verkossa. Yhdestä pyydettiin 8 euroa, toisesta 25 euroa. Halvempi oli mennyt kaupaksi. Yksinkertaiset tummansiniset kahvikupit (3 paria) olisivat irronneet 4 eurolla.

Nyt kun retrotyyli on suosiossa, kysyjän astiastoa ei kannata myydä ihan muutamalla eurolla. Kirpputoreilla ja vanhan tavaran kaupoissa voisi kuljeskella tutkimassa, mitä Suomessa pyydetään nykyisin vastaavista astiastoista. Astioissa on muotivillityksiä, jotka nostavat ja laskevat hintoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi