Myötätuuleen polkeminen.

Myötätuuleen polkeminen.

Hei. Jos poljen myötätuuleen, joka on 5m/s. Oma vauhtini on vaikka 25km/h. Tuntuuko pyöräileminen kuitenkin vastatuuleen pyöräilemiseltä, koska otan tuulta periaatteessa kiinni ja ajan sen läpi? Hämmentävä kysymys, mutta toivottavasti hoksaatte mitä ajan takaa?

2 vastausta
20.04.202009:24
18946
9

MIkä estää kokeilemasta sitä itse?

Kysymyksen muotoilu on hieman hankala; kun kysytään "tuntuuko", jokainen varmaankin tulkitsee sen eri tavalla.

Paljon pyöräilleenä voin sanoa että myötätuuleen polkeminen ei todellakaan tunnu vastatuuleen polkemiselta. Myötätuuleen polkeminen on selvästi helpompaa kuin tyynellä polkeminen, ja vastatuuleen polkeminen vastaavasti selvästi raskaampaa. Se tuntemus tunuu voimakkaana lihaksissa. Kysymyksessä ilmeisesti on ajateltu ihotuntumaa tms. mutta sellaiseen ei polkiessa kiinnitä huomiota. Ilmavirran vaikutus toki tuntuu iholla, mutta siihen tuntumaan vaikuttaa moni muukin asia, kuten yleinen lämpötila. Tosin kävellessäkin huomaa että vastatuuleen kävellessä vilu tulee herkemmin, kun taas myötätuuleen kävellessä tuntu on paljon lämpimämpi.

Kommentit (0)
20.04.202016:31
4447
9

Juuri noin se menee. Niin kauan, kun oma nopeus on suurempi, kuin myötätuulen nopeus, se tuntuu vastatuulelta. Jos on yhtä kova myötätuuli, kuin oma nopeus, niin silloin tuntuu siltä, että "onpas mukavan tyyntä tänään ja kuntokin tuntuu kasvaneen" ;-)

Kommentit (0)

Vastauksesi