Muuttuvatko kasvissyöjän elimistö/ruuansulatus/suolistobakteerit ajan kuluessa...

Muuttuvatko kasvissyöjän elimistö/ruuansulatus/suolistobakteerit ajan kuluessa...

Muuttuvatko kasvissyöjän elimistö/ruuansulatus/suolistobakteerit ajan kuluessa niin, etteivät ne pysty enää sulattamaan lihaa ja näin ollen lihan syömisestä seuraa huonovointusuutta, vatsakipua, oksentelua tms. Vai onko kyse psykologisesta hylkimisestä?

Vastaus

Kun tutkiskelee eri lähteitä jotka käsittelevät kasvisyöntiä, lähes jokainen väittää että ruoansulatuselimistö muuttuu ja sopeutuu uuteen ruokavalioon. En kuitenkaan löytänyt yhtään mainintaa siitä, miten tämä muuttunut tilanne reagoi lihansyöntiin.

Ei auta kuin kertoa omasta kokemuksesta. Olin useita vuosia kasvissyöjä, en tiukimman kaavan mukaan mutta punaista lihaa ja kanaakaan en syönyt. Kun sitten tuli melkoisia elämänmuutoksia, ruokavaliokin muuttui. Muistan, miten ensimmäistä kertaa kanaa syötyäni tunsin lievää etovaa tunnetta, mutta se meni ohi yhtä nopeasti kuin mikä tahansa liiasta syömisestä syntyvä tuntuma.

Olennaisempaa elimistön sopeutumisesta kertovaa osui nenään kyllä seuraavana päivänä. Kun kävin pytyllä, haju oli selkeästi uusi. Siitä tunnisti ihan selvästi paistetun kanan. Tämä mielestäni kertoo, että tuo yllättäen tullut liha-annos ei ollut sulanut, ainakaan kunnolla.

Jatkossa tilanne tasoittui nopeasti. Muutamassa päivässä elimistöni oli sopeutunut uuteen ruokavalioon.

Onko lukijoillamme vastaavanlaisia tai poikkeavia kokemuksia? Pyydän, älkää nyt ryhtykö saarnaamaan minkään ruokavalion puolesta, vaan yrittäkää vastata kysyjän kysymykseen.

Kommentit (0)

Vastauksesi