Muutama henkilö on kertonut "Tango in Finland" -nimisestä dokumentista, joka on...

Muutama henkilö on kertonut "Tango in Finland" -nimisestä dokumentista, joka on...

Muutama henkilö on kertonut "Tango in Finland" -nimisestä dokumentista, joka on useaan otteeseen naurattanut USA:ssa. Joku mainitsi, että se on näytetty Suomessakin muutaman kerran. Mistä löytyisi tietoa siitä?

Vastaus

CBS -televisioyhtiön 60 Minutes -ajankohtaisohjelman toimittaja Morley Safer kävi Suomessa kuvaamassa jutun, nimeltään Tango Finlandia, jossa havainnollistettiin amerikkalaisille suomalaista mielenlaatua esittelemällä suomalaisten tangoa kohtaan tuntemaa intohimoa.

Tässä yksi luonnehdinta ohjelmasta: "Vanhemmanpuoleiset suomalaiset tanssivat kuolemanvakavina iltapäivätansseissaan sanomatta sanaakaan toisilleen."

Amerikkalaisen MIT:in tutkija Donal Carbaugh on tutkinut suomalaisen ja amerikkalaisten kommunikointieroja. Näytettyään dokumentin amerikkailaiselle yleisölle, hän sai mm. seuraavanlaisia kommentteja: "Surullisia ihmisiä jotka eivät osaa ilmaista tunteitaan - Mikä kylmä, kalsea ja yksinäinen paikka - Olen ymmälläni miten koko yhteisö voi elää tuolla tavalla..."
http://www.vapaasana.com/0406carbaugh.htm

Ohjelma nähtiin Yhdysvasvalloissa ensimmäisen kerran vuonna 1993, ja yleisön pyynnöstä se uusittiin useaan otteeseen. Suomessa se nähtiin vuonna 2000 Nelosella.
http://www.panuworld.net/arjaworld/viestit/taulu/vanhat/2000.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi