Musiikkitalon pääsisäänkäynnin katoksen koristeet?

Musiikkitalon pääsisäänkäynnin katoksen koristeet?

Hei!

Olen kävellyt Musiikkitalon ohi joka päivä sen valmistumisesta asti, ja vasta tänä aamuna huomasin ihmetellä sisäänkäynnin (Mannerheimintien) katoksen reunan koristeluja! Siinä on aina 5 päällekkäistä reikää, jotka muodostavat "reikäpylvään". Näitä pylväitä on välillä rinnakkain eri määrä, toisinaan yksi, toisinaan jopa neljä tai viisi. Pylväät eivät kasva säännöllisesti 1-2-3-4... jne., vaan menevät esim. 1-4-2-1-1-3-5. (Tätä on tosi vaikea selittää, tässä linkki yhteen löytämääni kuvaan: http://kuvattelut.blogspot.fi/2011/08/musiikkitalo.html )

Mitähän symboliikkaa tuossa on, vai eikö mitään? Näyttäisi äkkiseltään katsottuna siltä, että joku juju siinä piilee :)  Kiitos, jos löydätte vastauksen!

Vastaus

Kysyin asiasta suoraan musiikkitalolta, ja sain yhteisövastaava/viestintäkoordinaattori Marja-Leena Lehtimäeltä alla olevan vastauksen. 

"Juju pylväissä piilee, mutta ei tietääkseni kuitenkaan mitään matemaattista arvoitusta tai vastaavaa. 

Musiikkitalon on suunnitellut turkulainen LPR-Arkkitehdit Oy.
Musiikkitalon pääarkkitehdit ovat Marko Kivistö, Mikko Pulkkinen ja Ola Laiho. Kaiken kaikkiaan 30 LPR-arkkitehdit- toimiston arkkitehtiä on vastannut Musiikkitalon suunnittelusta.
 
Arkkitehtuurikilpailun vuonna 2000 ”a mezza voce” -ehdotuksellaan voittaneiden tekijöiden näkemyksenä on ollut, että uudisrakentamisella tulee eheyttää ja rauhoittaa Töölönlahden alueen yleisilmettä. Musiikkitatalo kiinnittyy ympäristönsä koordinaatistoon siten, että Musiikkitalon päämassan kaksi sivua noudattavat Finlandia-talon ja eduskuntatalon suuntia. 
 
Korkeimmat osat on sijoitettu mahdollisimman lähelle vihreää vyöhykettä jatkamaan vaikutelmaa julkisista rakennuksista puistossa. Mannerheimintien ja Töölönlahdenkadun puolelta umpinaisempi vihreäksi patinoitu kuparijulkisivu etsii yhteyttä Etu-Töölön rakennuskantaan sekä vehreään puistomassaan. 
 
Sekä esipatinoidussa kuparissa, että sisäänkäynnin yläpuolella olevassa listassa ja lasikatoksessa on nähtävissä säännöllisen epäsäännöllisiä pallorivistöjä. Muistelen Marko Kivistön kertoneen, että näillä rivistöillä on tuotu rakennuksen pintaan rytmiä ja liikettä, jolla ollaan haluttu vahvistaa mielikuvaa puiden lehvistöstä ja niiden elävästä ja liikkessä olevasta massasta.
 
Toivottavasti tämä vastaus selvensi asiaa hieman!"

 

Kommentit (0)

Vastauksesi