Musiikkikappaleelle nimi?

Musiikkikappaleelle nimi?

Kyseessä on ainakin n. 15 vuotta vanha, tanssi/tekno tyyppinen kappale, jonka alussa vain nainen voihkii ja ennen varsinaisen musiikin alkua leijona karjuu. En muista millään yhtyettä enkä kappaletta, löytyisikö täältä apu?

Vastaus
21.12.201400:14
15198
9

Voisiko olla kyse vanhasta kappaleesta Mbube, eli The Lion Sleeps Tonight?

Siitä on olemassa lukemattomia versioita. Tekijäksi mainitaan eteläafrikkalainen Solomon Linda (1939). Kappale siirtyi mm. Pete Seegerin kautta länsimaisille markkinoille. Alkuperäisversiossa ei ole juurikaan varsinaista sanoitusta, vaan siinä toistetaan muutamia [zulunkielisiä?] sanoja, jotka viittaavat leijonaan. Muutamien vuosikymmenien ja mutkien kautta laulu putkahti markkinoille Wimoweh-nimellä englanninkielisen sanoituksen kera, ja lopulta elokuvassa Leijonakuningas, jossa siitä käytetään nimeä The Lion Sleeps Tonight. Asiaan liittyy mutkikas ja kallis tekijänoikeuskiista. Wikin mukaan Solomon Linda kuoli vähän yli 50-vuotiaana köyhyydessä.

Youtubessa on Mbubesta useita esityksiä, joista kysyjä voinee ainakin tunnistaa kappaleen, onko kyse siitä vai ei. Henkilökohtaisesti pidän erityisesti kanadalaisesta the Nylons-ryhmän esityksestä - sekä tietysti Miriam Makebasta.

Teknoversioitakin on olemassa - eräskin, jonka esittäjää en ole saanut selville, mutta joka ainakin jossain määrin täyttää kysyjän kriteerit. Tosin siinäkin on jonkin verran sanoitusta englanniksi. En onnistunut nyt löytämään sitä YouTubesta. Ehkäpä joku teknontuntija tietää paremmin.

Kommentit (0)

Vastauksesi