Muistelen, että juna törmäsi joskus Helsingin rautatieasemaan siten, että se...

Muistelen, että juna törmäsi joskus Helsingin rautatieasemaan siten, että se...

Muistelen, että juna törmäsi joskus Helsingin rautatieasemaan siten, että se törmäsi pääraiteilta asemarakennukseen sisään. Koska tämä tapahtui?

Vastaus

Helsingin rautatieasemalla 4.1. 2010 tapahtunut junaonnettomuus ei valitettavasti ollut ainoa laatuaan.

Edellisen kerran epäonnistunut jarrutus aiheutti ison törmäyksen Helsingin rautatieasemalla 5. lokakuuta vuonna 1990. Silloin Pasilan ratapihalta karannut 665-metrinen tavarajuna törmäsi päätepuskuriin takaperin. Helsingin Sanomien jutun mukaan yksi, Teknilliseen korkeakouluun tehdyn diplomityön mukaan kaksi vaunua työntyi asemahalliin sisään ovien kohdalta. Junan 35:sta vaunusta yhdeksän rusentui romukasaksi asemahallin eteen. Junaa oltiin siirtämässä raiteelta toiselle Pasilassa ainoastaan veturin jarrujen varassa, vaunujen jarrut eivät toimineet. Veturin jarrut eivät kuitenkaan riittäneet pysäyttämään junaa ajoissa. VR:n liikenteenohjauskeskus ehti varoittaa aseman väkeä. Näin ollen kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta aineelliset vahingot olivat suuret.

Junanvaunuja rysähti Helsingin rautatieaseman asemahalliin myös 25. heinäkuuta 1945, kun Tikkurilaan lähtevän paikallisjunan vaunuja oltiin tuomassa raiteille. Vaunuja työntävää veturia ei saatu pysähtymään ajoissa, ja juna ajoi asemahalliin särkien osan laiturin ja hallin välistä aitaa. Kolme matkustajavaunua vaurioitui, mutta kukaan ei loukkaantunut.

23.10.1944 Turun matkustajajuna juna ajoi päätepuskurin läpi. Veturi työntyi ulkohalliin koko pituudeltaan. Onnettomuudessa ei sattunut pahoja vahinkoja.

28.8.1926 matkustajajunan veturi ajoi Helsingin asemahalliin saakka. Aineelliset vahingot olivat suuret, ihmishenkiä ei onneksi menetetty, mutta 18 henkilöä loukkaantui.

Kai Valonen: Raideliikenneonnettomuuksien tutkinta - kansainvälinen vertailu.Diplomityö, Teknillinen korkeakoulu, 2000.
http://www.onnettomuustutkinta.fi/uploads/o0b8soxci.pdf

Tavarajuna vyöryi asemalle vuonna 1990 tuhoisin seurauksin / Heli Saavalainen. Helsingin Sanomat 5.1.2010

http://fi.wikipedia.org/wiki/Helsingin_rautatieasema

Kommentit (0)

Vastauksesi