Muistan Ruotsissa tapahtuneen taideryöstön, jossa ryöstäjät olivat asettaneet...

Muistan Ruotsissa tapahtuneen taideryöstön, jossa ryöstäjät olivat asettaneet...

Muistan Ruotsissa tapahtuneen taideryöstön, jossa ryöstäjät olivat asettaneet kaupungille pommeja hämäykseksi ja saivat vietyä ainakin Rembrandin teoksen. Voisitteko kertoa aiheesta lisää? Onko kaikki tekijät jo saatu kiinni? Myös nyt syksyllä tapahtui Ruotsissa (rahankäsittelyfirman) ryöstö, jossa oli pommiuhkaa ja pakenemista helikopterilla. Miten tässä kävi? Entä miksi Ruotsissa tuntuu tapahtuvan tällaisia Hollywood-elokuvamaisia ryöstöjä?

Vastaus

Ruotsissa sattuu ja tapahtuu! Kyllähän Suomessa aina jaksetaan ivailla ruotsalaisen poliisin tehottomuutta eli siinä voisi olla yksi syy. Toisaalta, Ruotsissa on myös mahdollisuus tehdä suuri taideryöstö. Suomalaisten taidemuseoiden kokoelmat ovat niin vaatimattomat ettei täällä moinen onnistuisi.

Muistelemasi suuri taideryöstö tapahtui Tukholmassa joulukuussa 2000. Tuolloin Tukholman Kansallismuseosta eli Nationalmuseumista ryöstettiin yksi Rembrandt ja kaksi Renoirin taulua. Satojen miljoonien arvoiset taulut vietiin näyttävästi 22. joulukuuta keskellä ydinkeskustassa sijaitsevasta museosta. Kolme aseistautunutta miestä ryösti maalaukset, minkä jälkeen he pakenivat moottoriveneellä. Myöhemmin yksi tauluista saatiin takaisin mutta tarkkoja tietoja tapauksen selvittämisestä en löytänyt. Ilmeisesti rikosta ei saatu selvitettyä.

Rahankäsittelyfirman ryöstöstä en pikaisella haualla löytänyt osumia. Olisiko lukijoillamme antaa linkkivinkkiä aiheesta?

Lähde:
Leo Pugin: Varastettu Renoir löytyi sattumalta Ruotsissa. Helsingin Sanomat 7.4.2001.

Kommentit (0)

Vastauksesi