Muistaako kukaan ikiliikkujaa ja siihen liittyvää huijausta?

Muistaako kukaan ikiliikkujaa ja siihen liittyvää huijausta?

Ikiliikkuja Vuosia sitten laitteen keksijä esitteli ikiliikkujan: lasikuutiossa olevan polkupyörän renkaan joka pyöri pyörimistään akselin ympäri ilman näkyvää voimanlähdettä. Keksijä kertoi, että kyseessä on huijaus ja että hän paljastaa sen jonkin ajan kuluttua - taisi olla kuukausista kyse. Sitä ennen piti vain arvailla. Mutta se paljastus meni minulta ohi enkä ole saanut sitä mistään selville. Löytyykö täältä?

Vastaus
23.02.201518:04
45225
57

Jos tarkoitat Markku Sarastamon versiota, niin hän ei aio kertoa "ratkaisua".

Heurekassa on ollut jonkun britin vastaava. Tuskinpa hänkään kertoi toimintaperiaatetta, noissa tempuissa kun on ideana se ettei sitä kerrota.

Mutta yleensä ne tarvitsevat "huoltoa" muutaman viikon välein... :)

Kommentit (2)
Muistaakseni Heurekassa on (ainakin ollut) suunnilleen tämmöinen ikiliikkuja https://www... Muistaakseni Heurekassa on (ainakin ollut) suunnilleen tämmöinen ikiliikkuja https://www.lhup.edu/~dsimanek/museum/jones1.jpg, joka lienee tuon kuvassa näkyvän David Jonesin rakentama.
24.2.2015 00:03 Hessu Höpö 5172
Wikipedian mukaan (http://en.wikipedia.org/wiki/Clock#Power_source) on seinäkelloja, jotk... Wikipedian mukaan (http://en.wikipedia.org/wiki/Clock#Power_source) on seinäkelloja, jotka toimivat samoilla pattereilla yli 15 vuotta. Sikäli tuollaisen ikiliikkujankin "huoltoväli" voisi olla hyvinkin pitkä.
24.2.2015 00:19 Hessu Höpö 5172

Vastauksesi