Mtä tarkoittaa amerikassa yleensä ohjelmien tai yritysten puhelinnumeroissa...

Mtä tarkoittaa amerikassa yleensä ohjelmien tai yritysten puhelinnumeroissa...

Mtä tarkoittaa amerikassa yleensä ohjelmien tai yritysten puhelinnumeroissa sanat? Esim. 0-100-CALL-ME. Mistä tietää, mikä se numero sitten on, onko sanaa vastaavat kirjaimet niitä vastaavia numeroita (aivan kuin tekstaisi)?

Vastaus

Puhelinnumeroiden kirjaimilla on puhelinnäppäimistössä vastaavat numerot, jotka nykyään yleensä on luettavissa näppäimistä. Numeroita on tietysti vähemmän, joten esimerkiksi 2 on a, b tai c. Syynä kirjainten käytölle on helpompi muistettavuus. Tästä ja numeroiden käytön historiasta saa lisää tietoa mm. australialaisen National Phone Words Registryn sivuilta:
http://www.phonewords.com.au/

Kirjaimia käytettiin Yhdysvalloissa aikoinaan myös siksi, että näppäimistöjä ei ollut käytössä ja soitot kulkivat puhelinkeskusten kautta. Kun puhelinnumeroita oli jossain paikassa enemmän kuin 10 000, numerot eriteltiin kaksikirjaimisella etuliitteellä (esim. Glenn Millerin sävellyksestä tuttu PEnnsylvania 6-5000). Näppäinpuhelimiin siirryttäessä tämän etuliitteen pystyi sitten em. tavalla muuttamaan numeroiksi.
Lähteet:
http://en.wikipedia.org/wiki/Telephone_exchange_names
http://ourwebhome.com/TENP/TENproject.html

Kommentit (0)

Vastauksesi