MP3-tiedostojen rakenne

MP3-tiedostojen rakenne

Aika spesifinen kysymys mutta jos joku "nörtti" tietäisi: mp3-musiikkitiedostoja muistitikulta soittava suht vanha mankkani toimii pääosin aivan hyvin, mutta joskus, joidenkin tiedostojen kohdalla toisto katkeaa aivan yht äkkiä ja siirtyy seuraavaan biisiin. Väittäisin että tämä tapahtuu aina samassa kohtaa. Esim. kännykän soittimella sama mp3-tiedosto toistetuna toimii normaalisti ihan loppuun asti. Eli mistähän tämä mahtaa johtua ja onko siihen korjausta?

Onko mp3-formaatissa joku tietty end-of-file koodi joka tuon (virheellisesti) aiheuttaa?
Vai joku "liian vaikeasti pakattu kohta" jota soitin ei hallitse ja siirtyy sitten seuraavaan biisiin?
Muistitikulla ei ole väliä, vaan lähinnä tietyillä tiedostoilla, jotka esim. tietokoneellakin toimivat normaalisti.

mp3
2 vastausta
27.03.201813:44
1348
18

MP3-tiedostoja voi myös korjata, tähän löytyy paljon erilaisia työkaluja. Vaatii sen verran että osaa tietokoneella hakea ohjelmia ja käyttää niitä. Koetapa vaikkapa hakua fix MP3 file tai MP3 repair .

Kommentit (0)
26.03.201818:49
45116
12

Tiedostossa on pieni virhe, josta "vanha mankka" ei pysty toipumaan vaan siirtyy seuraavaan kappaleeseen, mutta tietokoneen soitto-ohjelman paremmin virheitä sietävä decooder toipuu (tai on ohjelmoitu hyppäämään esim 0.5s eteenpäin ja jatkamaan siitä, kuuluu napsauksena). Virhe tiedostossa on ollut joko alunperin (syntynyt koodauksessa, "rippauksessa" esim naarmuiselta/likaiselta levyltä) tai syntynyt ajan saatossa (tikut, levyt eivät ole ikuisia, niihin voi syntyä satunnaisia bittivirheitä).

Voit joko hankkia paremman "mankan" tai muun soittimen, joka sietää paremmin virheitä tai ripata/hankkia ko. mp3-tiedoston uusiksi.

Kommentit (0)

Vastauksesi