Moro! Mitä olutpullon alareunassa olevat pisteet ja numerot merkitsevät? Esim.

Moro! Mitä olutpullon alareunassa olevat pisteet ja numerot merkitsevät? Esim.

Moro! Mitä olutpullon alareunassa olevat pisteet ja numerot merkitsevät? Esim. "40 K 05" tai "56 K 87". Eräässä tyhjässä, ns. läskimmässä pullossa on merkintä "16K78". Tämä pullo näyttää vanhemmalta ja on selkeästi eri muotoinen, kuin nykyiset pullot.

Vastaus

Sinebrychoffilta kerrottiin, että olutpullon alareunassa olevat merkinnät ovat lasipullon valmistajan valmistuserätunnuksia. Esim. "40 K 05" merkinnässä 40 viittaa erää, K=Karhula ja 05 on valmistusvuosi eli 2005.
Tarkkoja tietoja kaikista kysymistäsi merkinnöistä Koff ei pystynyt antamaan.

Mikäli haluat vielä tarkemman tiedon näistä erään viittaavista merkinnöistä tai pisteistä, kannattaa ottaa yhtyttä suoraa lasipullon valmistajaan http://www.karhulanlasi.fi/ .

Myös Hesarissa Torsti on vastannut olutpullon merkintöjä koskevaan kysymykseen ja hän osasi kertoa, että pullon valmistuksessa käytetään muottia, ja valmistajilla on käytössä tarkastuslaite, joka pystyy tulkitsemaan pisteitä. Eli pisteistä selviää pullon valmistanut muotti ja jopa tarkempi valmistusaika. Merkintä liittyy laadunvalvontaan samoin kuin pullon etiketissä oleva parasta ennen -koodi.

Lähteet:
Sinebrychoffin kuluttajapalvelu
Helsingin Sanomat 12.1.2003

Kommentit (0)

Vastauksesi