morfiinin haittavaikutukset (kuoleman nopeuttaminen) vs. aivo-/sydäntapahtuma

morfiinin haittavaikutukset (kuoleman nopeuttaminen) vs. aivo-/sydäntapahtuma

Faq. / Kysymys 1a/2. Miten suurelle osalle (%) julki-sote-vanhainkodin asukkaita annetaan säännöllisesti morfiinia, kun kyse ei ole palliatiivisesta tai saattohoidosta ja sellaiseksi määritellystä kuolemaa edeltävästä vaiheesta. 1b) Mistä tiedetään että julki-sote-vanhainkodeissa huumausaineiksi luokitellut lääkevalmisteet todella annetaan asiakkaille eikä henkilökunta käytä niitä itse tai välitä niitä eteenpäin? - - Faq. / Kysymys 2/2. Hyvät ~ valelääkärit! Miten, jos mitenkään, voisi erottaa, ellei ruumiinavausta tehdä, oireiden perusteella, kuten ennen kuin ihminen kuolee, onko kyse a) aivotapahtumasta, tilapäisestä verenkiertohäiriöstä (ellei johtaisi siis kuolemaan), jolla tavoin selitellään sitä sun tätä jota ei tutkita lainkaan ja/tai ymmärretä vaikka jossain määrin tutkittaisiinkin ja eri asia minkä alan erikois/lääkäri tutkisikaan, b) jostain sydänperäisestä, c) morfiiniannoksesta, yksittäisestä tai vähitellen annetuista, kuten jos oireena ovat hengityskatkokset, joita tunnetusti morfiini esimerkiksi kuolinapuna aiheuttaa, muuttaa hengityksen pinnalliseksi tai/ja saa aikaan piteneviä katkoksia, joiden jälkeen kun hengitys taas palaa, se kuormittaa sydäntä. Lähinnä näkökulmasta onko perusteeton, jopa laiton, morfiinipiikitys julki-sote-/vanhainkodeissakin jotenkin todennettavissa pelkkien oireiden perusteella. - - - - - - Kysymyksen voinee kysyä teiltäkin, koska asia on täysin yleinen ja vastaus kenties kirjoista kaivettavissakin ja toisaalta tehän toisinaan jopa välitätte kysymyksiä, hankitte vastauksia ja välitätte niitä sitten edelleen suurelle yleisölle, vaikkette itse vastausta suoralta käsin tietäisikään.

Vastaus

Emme valitettavasti osaa vastata kysymyksiin, jotka vaativat lääketieteellistä osaamista. Lisäksi kysymys vaikuttaa koulutehtävältä, joihin emme vapaaehtoisesti vastaa.

Jos haet tietoa yleisestä kirjastosta, kehotamme kääntymään tietokantamme Helmetin puoleen. Käytä vaikka hakusanoja 'vanhustenhoito', 'kivunhoito'. 

Kommentit (0)

Vastauksesi