Montako maata on Euroopassa?

Montako maata on Euroopassa?

3 vastausta

Euroopassa on yhteensä 49 maata.

Tässä EU:n jäsenvaltiot:
Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Italia Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki, Unkari, Viro ja Yhdistynyt Kuningaskunta

Tässä EU:hun ehdolla olevat maat:
Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Kroatia ja Turkki

Loput Euroopan maat:
Albania, Andorra, Armenia, Azerbaizan, Bosnia-Hertsegovina, Georgia, Islanti, Liechtenstein, Moldova, Monaco, Montenegro, Norja, San Marino, Serbia, Sveitsi, Ukraina, Valko-Venäjä, Vatikaanivaltio ja Venäjä

http://europa.eu/abc/european_countries/others/index_fi.htm

Kommentit (4)
Euroopan ja Aasian välinen raja ei perustu mihinkään mitattavissa olevaan asiaan eikä ... Euroopan ja Aasian välinen raja ei perustu mihinkään mitattavissa olevaan asiaan eikä sen sijaintia tai edes olemassa oloa ole kansainvälisin sopimuksin sovittu. Siksi noiden maanosien rajalla tai sen tuntumassa olevien valtioiden maanosa on pitkälti mielipidekysymys. Yhä itäisemmät valtiot näyttäisivät haluavan kuulua Eurooppaan.
19.7.2013 16:10 T. Lainio 3066
Kun Euroopan syntyhistoriassa on myyttisideaalisromanttisia aineksia, voisi ollakin mahdol... Kun Euroopan syntyhistoriassa on myyttisideaalisromanttisia aineksia, voisi ollakin mahdollista, ettei Euroopalla ole rajoja. Se tarkoittaisi kuitenkin, ettei Aasiallakaan ole, eikä semmoinen eurooppalaisille passaa. "Eurooppa on maanosa, jota rajaavat Atlantin valtameri lännessä, Pohjoinen jäämeri pohjoisessa, Uralvuoret ja Uraljoki idässä, Kaspianmeri, Kaukasusvuoret ja Mustameri kaakossa sekä Välimeri etelässä."
20.7.2013 23:16 Mika Suominen 13253
Euroopassa on nyt 50 valtiota kun Katalonia itsenäistyi omaksi valtioksi 1.10.2017.
2.10.2017 07:17 Niko Uschanov 0
Näytä enemmän
Euroopassa on nyt 50 valtiota kun Katalonia itsenäistyi omaksi valtioksi 1.10.2017.
2.10.2017 07:18 Niko Uschanov 0
Näytä vähemmän
09.11.201412:38
4256
97

Millä logiikalla Georgia ja Armenia kuuluvat Eurooppaan? Kypros ei kuulu Eurooppaan kuten edellä on sanottu.

Kommentit (0)
19.07.201313:22
13253
59

...tai: "Euroopassa (ja EU:ssa) on vaihteleva määrä maita, määritelmästä riippuen."

Kroatia on nyttemmin liittynyt EU:hun ja ehdokaslistalle on noussut Kosovo, tällä matematiikalla Euroopan 50:s.

Venäjän ja varsinkin Turkin kuulumisesta Eurooppaan - maanosaan siis - on kinattu ja tullaan kinaamaan, Kypros ei maantieteellisesti kuulu Eurooppaan. Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti ovat FIFA:n jäseniä ja sehän tekee niistä jo melkein valtioita = D

Vastauksesta voisi saada sen käsityksen, että ns. kääpiövaltiot eivät tasan kuulu EU:hun ja Liechtensteinin kohdalla tämä onkin totta. Kun EU on ensisijaisesti taloudellinen liitto, jonka poliittinen hallitseminen on nyt jo melkoisessa ähkyssä, ei sillä ole intressejä lisätä jäsenvaltioiden lukumäärää pelkän Guinnessin ennätyksen takia. San Marinon, Andorran, Monacon ja Vatikaanin virallinen valuutta on euro ja muualta maapallolta tai avaruudesta katsottuna ne ovat käytännössä EU:ssa.

Euroopassa on kuitenkin yli tuhat vuotta vanha valtio nimeltä Agion Oros, Kultainen Vuori, puhekielessä Athoksena tunnettu munkkitasavalta, joka on antanut ulkopolitiikkansa Kreikan hoidettavaksi (tällainenhan myös kääpiövaltioita yhdistää). Sinne ei pääse ilman viisumia, jonka hankkiminen on vaikeaa ja naisille mahdotonta. Kun maassa ei ole hotelleja, normiviisumi on päiväksi ja yön yli kestävään viisumiin pitää ensin saada yöpymiskutsu jostakin luostarista. Rajalla syynätään asiakirjat ja käydään läpi tullitarkastukset mennen tullen.

Huomattavan paljon tätä löysempiä EU:n ulkorajoja on, vaikkapa Lapissa. Itse olen kävellyt Chiasson kaupungissa Italiasta Sveitsiin ja myöhemmin takaisin molempien maiden rajavartijoille pelkkää hymynaamaa näyttäen, kun matkakumppanilta oli unohtunut passi Milanoon.

Entisen IVY:n alueella on muutamia maakuntia (esim. Moldovan Transnistria), jotka ovat julistautuneet itsenäiseksi, mutta pelkällä Moskovan tuella niistä ei tietenkään ole Euroopan 50+:nneksi valtioksi. Itse odottaisin niiden kohdalla ensin tuon 1000 vuotta ja katsoisin, miten tilanne kehittyy.

Kommentit (0)

Vastauksesi