Montako kasveista saatavaa happoa tunnetaan?

Montako kasveista saatavaa happoa tunnetaan?

Vastaus
15.10.202013:29
2688
28

Pelkäänpä, että kukaan ei tiedä. Onhan esimerkiksi DNA happo, deoksiribonukleiinihappo. desoxy nucleinic acid. Kaikki hapot eivät ole kovin voimakkaita, mutta toiset ovat. Sitruunahappo on melkoisen voimakas, ainakin ihmisen suussa. Jos lainaa orgaanisen kemian tai biokemian oppikirjan, voi todeta, kuinka hiiliketjuja voi olla vaikka kuinka pitkiä tai haarovia, tai renkaina. Ja jokaisessa variantissa voi olla happoryhmä -COOH. C = hiili, O = happi ja H on vety. Hapon tekee hapoksi se, että vety voi vesiliuoksessa irrota ketjusta +merkkiseksi ioniksi.

Voi verrata vaikka Lego-palikoihin. Niistäkin saa vaikka minkä muotoisia härveleitä. Luonnossa on lähes "rajaton" määrä palikoita, hiiliatomeja ja muitakin. Mutta hhili voi muodostaa ketjuja ja haaroja ja niihin voi liittyä happoryhmä.

Kommentit (2)
Kysyjä ei kysynyt paljonko happoja on tai voi olla, vaan sitä kuinka monta niitä tunnet... Kysyjä ei kysynyt paljonko happoja on tai voi olla, vaan sitä kuinka monta niitä tunnetaan. Tunnettuuden määritelmä pitäisi ensin sopia, mutta vaikeahan sitä toki on mitata vaikka määriteltäisiinkin.
15.10.2020 16:01 Telttu Ella 24342
Eipä kysynytkään. Yritin vain taustoittaa, miksi kysymykseen on mahdoton vastata. Jos o... Eipä kysynytkään. Yritin vain taustoittaa, miksi kysymykseen on mahdoton vastata. Jos otettaisiin tunnettuuden määritelmäksi, että hapon esiintyminen on kuvattu jossain tiedejulkaisussa, ei kukaan jaksa näitä kaikkia kahlata. Tuskin mikään tietokonekaan, koska sen pitäisi ymmmärtää eri kielisiä ilmaisuja. Pitäisikö vielä edellyttää tiedon todenperäisyys on varmistettu vertaistutkimuksissa. Entä mikä on tiedejulkaisu? Osaan tiedelehdistä tai "tiedelehdistä" saa jutun aika helposti. Uskon, että kysyjääkin taustoitus kiinnostaa. On ehkä syytä vielä huomauttaa, että kaikki teoreettisesti mahdolliset hapot eivät tietenkään esiinny kasvikunnassa. Mutta niissä, jotka esiintyvät, on varmasti tarpeeksi työsarkaa. Onko kysyjän mielessä mahdollisesti olleet sellaiset hapot, joilla on arkista merkitystä? Tällainenhan on esim puolukan bentsoehappo
16.10.2020 12:38 Eero Tuominen 2688

Vastauksesi