Montako ihmistä tässä onnettomuudessa kuoli?

Montako ihmistä tässä onnettomuudessa kuoli?

Wikipediassa kerrotaan, että Aamulehden kulttuuritoimittaja Erkka Lehtola (1937-1995) kuoli Lapissa useita ihmishenkiä vaatineessa liikenneonnettomuudessa. Kuinka monta ihmistä tässä sitten kuoli? En nimittäin muista kuulleeni tästä onnettomuudesta, kun olen lukenut Suomen vakavimmista onnettomuuksista. Eli kuoliko onnettomuudessa kuitenkin vähintään neljä henkeä, joka on suuronnettomuudeksi katsottavan onnettomuuden kuolonuhrien vähimmäismäärä?

Vastaus

Laki suuronnettomuuksien tutkinnasta määrittelee suuronnettomuuden onnettomuudeksi, jota on kuolleiden tai loukkaantuneiden taikka ympäristöön tai omaisuuteen kohdistuneiden vahinkojen määrän taikka onnettomuuden laadun perusteella pidettävä erityisen vakavana. Tieliikenneonnettomuudessa neljän ihmisen kuolemaa pidetään suuronnettomuutena.

Helsingin Sanomien arkistosta löytyy 17.3.1995 päivätty uutinen. Sen mukaan kyseisessä henkilöauton ja linja-auton kolarissa kuoli kolme ihmistä ja yksi loukkaantui vaikeasti. Onnettomuus tapahtui Pelkosenniemellä.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi