Monta liikennemerkkiä samalla alueella. Mitä niistä on noudatettava?

Monta liikennemerkkiä samalla alueella. Mitä niistä on noudatettava?

Kunnallisen liikuntalaitoksen tontille menevän tien alussa on aluepysäköintimerkki. Tontilla on lisäksi liikennemerkillä merkitty yksi pysäköintiruutu kaksipyöräiselle ajoneuvolle.

Saako inva-pysäköintiluvalla pysäköidä auton ko. ruutuun, jos mitään muuta luvallista paikkaa tontilla ei ole vapaana?
Lain mukaanhan inva-luvalla saa pysäköidä alueelle, jossa (tässä tapauksessa siis laitoksen tontilla) pysäköinti on liikennemerkillä kielletty.

Vastaus
12.06.201718:07
82676
94

Tarkoitiko tien alussa olevan Pysäköintikieltoalue-merkki? Vai mikä on "aluepysäköintimerkki"?

Tieliikennelaki (ja siten liikennemerkit) on voimassa vain tiealueeilla, tontit eivät ole tiealuetta. Tonteilla pysäköinnistä määrää tontin omistaja (tai haltija), he saavat käyttää liikennemerkkejä toiveidensa esittämiseen (ja tilata poliisin sakottamaan). Joten sinun kannattaa kysyä heiltä, miten he haluavat sinun pysäköivän.

Jos kyseessä olisi tiealue, niin:

"Invapysäköintiluvalla saa pysäköidä maksulliselle paikalle maksua maksamatta, alueelle missä pysäköinti on kielletty liikennemerkein 372 tai 373, sellaiselle pysäköintipaikalle, jossa pysäköintiaika on liikennemerkein rajoitettu rajoitusta pidemmäksi ajaksi sekä pysäköintikiekkoa käyttämättä, mutta ei pysäyttäminen kielletty -liikennemerkin vaikutusalueelle, jalkakäytävälle tai pyörätielle eikä kävelykadulle, missä autolla ajaminen on kielletty."

Tuossakaan ei ole mainittu kysymääsi tapausta. Mutta koska pysäköintikieltoalueelle saa invaluvalla pysäköidä minne vaan, niin luulisi kysymästäsi paikasta tilaa löytyvän, vai onko se täynnä muita inva-luvalla pysäköiviä?

Kommentit (0)

Vastauksesi