Monilla nuorilla tytöillä on päässään Svea-pipo. Tällainen löytyy esim.

Monilla nuorilla tytöillä on päässään Svea-pipo. Tällainen löytyy esim.

Monilla nuorilla tytöillä on päässään Svea-pipo. Tällainen löytyy esim. sivun
http://myclosetsclothes.blogspot.com/2010/01/no-list.html
loppupuolelta. Pipoja myydään ainakin joillakin ruotsinlaivoilla.

Miksi Svea-pipoja käytetään? Onko se jotenkin erityisen hieno ja muodikas tai onko se jonkinlainen vitsi? Yleensähän Suomessa ruotsalaisuus on hiukan out, niin miksi joku haluaa laittaa päähänsä Svea-pipon, joka mielestäni viittaa hyvin paljon ruotsalaiseen kulttuuriperimään. Ja monethan vihaavat ns. pakkoruotsia. Tai onko minulta vanhana kalkkiksena jäänyt jotain tajuamatta, ja näissä sinänsä hyvin tavallisissa pipoissa onkin jokin erityinen jekku.

Vastaus

Kyse lienee ennen kaikkea onnistuneesta brändäämisestä. Ja siitä että kun riittävän suuri joukko käyttää jotain tuotetta, siitä tulee muotia ja yhä useampi haluaa samanlaisen nimenomaan siitä syystä, että se on muotia.

Svea-tuotemerkin pipot tulivat Suomessa muotiin jo vuonna 2008, nyt niitä taitavat käyttää eniten ala-asteikäiset lapset. On tapahtunut samanlainen ilmiö kuin Crocs-muovikengille muutama vuosi sitten ja Bula-hatuille 1980-luvun lopussa.

En onnistunut mistään lähteestä selvittämään onko pipossa sen enempää mitään vitsiä. Verkkokeskusteluissa piposta tykkäävät mainitsevat syyksi yksinkertaisesti sen, että se on hieno. Svea-teksti on tosiaan pipoja kauppaavan, alunperin rullalautailuun erikoistuneen yrityksen nimi, eikä välttämättä ole tarkoitus viitata Ruotsiin. Toki kyseessä on ruotsalainen firma.

Lähteet:

keskustelupalstat sivustoilla
http://www.vauva.fi
http://www.kaksplus.fi
http://www.koululainen.fi
http://www.demi.fi
http://www.suomi24.fi
http://www.cosmopolitan.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi