Moniko eri eläin Aku Ankka on ollut, siis loihdittu?

Moniko eri eläin Aku Ankka on ollut, siis loihdittu?

Vastaus

Tiedustelin asiaa Aku Ankka -lehden toimituksesta, mutta vastausta ei ole valitettavasti toistaiseksi tullut. Mikäli saan myöhemmin vastauksen, ilmoittelen siitä ja täydennän vastausta.

Kysymys on sen verran vaikea, ettei sitä ole mahdollista oikein selvittää käymällä läpi kaikkia Aku Ankka -aiheisia julkaisuja. Kaikkea materiaalia ei edes löydy HelMet-kirjastoista. Esiin nousi kuitenkin pari sarjakuvaa, joissa Aku kokee jonkinlaisen muodonmuutoksen. Tarinassa Carl Barksin tarinassa ”Odysseuksen aarre” Aku muuttuu vuoheksi ja kilpikonnaksi. Toisessa Barksin klassikkotarinassa ”Vaarallinen lelu” Aku muuttuu – tosin ei taian vaan hypnoosin voimasta – useiksi eläimiksi, joskin vain luonteeltaan. Nuo eläimet ovat tikka, myyrä, kana ja gorilla.

Noiden parin esimerkin perusteella voisi heittää varovaisen arvion, ettei Akun muodonmuutoksia eläimiksi ole aivan hirveän paljon. Ehkäpä korkeintaan jokunen kymmenen eri eläinlajia saattaisi olla niissä edustettuina. Jos joku iGS-vastauksia Internetissä lukeva osaa sanoa tarkemman arvion asiasta, olisi mukavaa kuulla se.

Kommentit (0)

Vastauksesi