Monien tuttujeni juuret ovat Saksassa, Ranskassa, Espanjassa.On myös ilmennyt...

Monien tuttujeni juuret ovat Saksassa, Ranskassa, Espanjassa.On myös ilmennyt...

Monien tuttujeni juuret ovat Saksassa, Ranskassa, Espanjassa.
On myös ilmennyt että suvut ovat juutalaisia alkuperältään.
Kauppinen tulee nimestä Kaufmann. Hyny, Hynynen, Hynninen ovat
myös juutalaista alkuperään. Luin 80-luvulla valmistuneen sukututkimuksen
Hynysen suvusta ja siinä oli mainittu, että suku on juutalaista sukua.
Myös eräs argeologi luennossaan mainitsi esimerkkinä ko. Hynysen suvun.
Ja sen kulkeutumisreitin suomeen. prof.Lauri Koskinen tutkii ja seuraa
mm. suomalaisten lähettämiä dna-testejä ja karkoittaa tiedot.
Onko olemassa kirjallisuutta suomalaisten kohdalla nimenomaan näistä
juutalaisista nimistä.

Vastaus

Hynynen- suvusta saat tietoa Suomen sukututkimusseurasta. Nimen juutalaisuudesta en osaa sanoa mitään, tämän kaltaisia spekulaatioita esiintyy ajoittain varsinkin uskonnollisissa yhteisöissä, kun suvun juuret halutaan vaikka väkisin jäljittää kuningas Salomoniin saakka, mutta useinkaan näillä olettamilla ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa. Toisaalta suvun juutalaisperäisyyttä ei voi kokonaan sulkea poiskaan, koska eri aikoina Suomeenkin on tullut kauppiaita ja käsityöläisiä eteläisemmästä Euroopasta, Ruotsista ja Venäjältä. Kauppinen- sukuja on Suomessa useita eivätkä ne välttämättä ole sukua keskenään, mutta joku Kauppinen-suvuista saattaa hyvinkin olla alunperin Kaufmann nimeltään. Tämäkään ei vielä todista suvun juutalaistaustaisuudesta, sillä Kaufmann- nimeä esiintyy myös henkilöillä jotka eivät ole juutalaisia sukutaustaltaan.

Amerikkalaisen Family Tree DNA-projektin kautta voit tilata DNA-testin. Family Tree DNA tekee yhteistyötä myös National Geographicin kanssa, joka on uraauurtavalla tavalla kartoittanut ihmisen perimää. DNA-testien lahjomattomuus perustuu siihen, että jokainen mies kantaa Y-kromosominsa DNA:ssa oman isälinjansa historiaa, mm. tiedon siitä, mihin haploryhmiin eli klaaneihin hänen esi-isänsä ovat geneettisen Aatamin jälkeen kuuluneet. Naiset kantavat mitokondrioittensa DNA:ssa tietoa esi-äideistään.
DNA-testi otetaan esimerkiksi verestä tai syljestä.
Testin voi tilata internetistä. Tilaamisen jälkeen posti tuo pienen ruskean kuoren, jossa on tutkimustikkuja ja putkiloita, sekä palautuskuori. Tikulla kaavitaan posken sisäpinnalta näyte, joka laitetaan putkiloon ja lähetetään Houstoniin, Texasiin. Tulosta voidaan odottaa noin kolmen kuukauden kuluttua.

Perustesti maksaa noin 75 euroa. Halvin testi antaa tiedon kaukaisesta alkuperästäsi eli siitä mitä reittiä esivanhempasi ovat afrikkalaisen alkukodin jälkeen Suomeen vaeltaneet. Tutkimusta voi lisämaksusta syventää nykyaikaa kohti. Testien avulla on paljastunut kiehtovia geneettisiä yllätyksiä ja sukulaisia on löydetty testin avulla ympäri maailmaa, varmasti myös nykyisen Israelin alueelta. Tässä internet-osoitteita:

http://www.genealogia.fi/
http://fidna.info/pmw/
http://www.tabernaakkeli.fi/pdf/DNA-tutkimus_kirjoitus.pdf
http://www.avotaynu.com/csi/csi-home.htm
http://suku.genealogia.fi/archive/index.php/t-1478.html
http://www.netikka.net/nappi/Israelin%20paluu.htm

Kommentit (0)

Vastauksesi