Moi,Vuosia sitten (ehkä n.

Moi,Vuosia sitten (ehkä n.

Moi,

Vuosia sitten (ehkä n. 10 vuotta sitten) TV:ssä esitettiin "dokumentti", jossa väitettiin amerikkalaisten lavastaneen kuulennon ja kuukävelyn ja että tämän "dokumentin" tekijät olivat nyttemmin saaneet asian selville. Ohjelmassa haastateltiin joukkoa kuulentojen ajan asiantuntijoita, mm. CIA:n entinen johtaja Richard Helms ja USA:n entinen ulkoministeri Alexander Haig esittivät "todisteita" että kuulennot lavastettiin. Vasta ohjelman lopputeksteissä oli inserttejä joissa samat tyypit hekottelivat tekijöiden kanssa kun heille oli kerrottu, että koko "dokumentti" olikin tekaistu. Muistaisitteko mikähän tämän ohjelman nimi oli? Se oli muistaakseni aivan mainio.

Vastaus

Voisikohan se olla tämä Dark Side of the Moon "mockumentary". Ranskalaista tekoa oleva ohjelma esitettiin Suomessa 2003. Siinä esitettiin teoria, jonka mukaan Apollo 11-aluksen laskeutuminen kuuhun oli CIA:n toimesta lavastettu studiossa ohjaaja Stanley Kubrickin avustuksella. Vierailijoina mm. Donald Rumsfeld, Henry Kissinger, Alexander Haig, Vernon Walters ja Buzz Aldrin.
Lopputekstien aikana sitten nauretaan päättömille lausunnoille.

Mockumetary/Mock documentary -termi tarkoittaa keksittyjen, kuviteltujen tapahtumien esittämistä dokumenttiohjelman muodossa. Todellisia asioita tai ilmiöitä fiktiivisesti käsittelevä mockumentary voi olla myös itse formaatin parodiaa.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dark_Side_of_the_Moon_%28mockumentary%29
http://www.imdb.com/title/tt0344160/
http://en.wikipedia.org/wiki/Mockumentary

Kommentit (0)

Vastauksesi