Moi,Mitä oiskeasti käy jos syö viimeisen käyttöpäivän jälkeistä lihaa...

Moi,Mitä oiskeasti käy jos syö viimeisen käyttöpäivän jälkeistä lihaa...

Moi,
Mitä oiskeasti käy jos syö viimeisen käyttöpäivän jälkeistä lihaa, grillinhän luulisi polttavan bakteerit pois. Tulen itse sen huomaamaan ennen vastaustanne mutta muille tiedoksi ja tieteellistä selitystä vaaditaan. Eihän 2 pv voi mitään merkata....

Vastaus

Ei välttämättä mitään, mutta ruokamyrkytys- ja vatsatautiriski on todellinen, varsinkin meille länsimaisille kermatakamuksille, jotka emme ole tottuneet suuriin bakteeri- ja toksiinialtistuksiin. Grilli tai ruuan muu paistaminen (yli 70 celsiuksen lämpöiseksi) tosiaan tuhoaa bakteerit, mutta usein myrkytysoireet tulevatkin bakteerin tuottamasta toksiinista (myrkystä), ei itse bakteerista. Tunnetuin esimerkki tästä on Clostridium botulinum-bakteeri, joka tuottaa botuliini -nimistä myrkkyä. Jos kyseiset bakteerit ovat festaroineet lihassa viimeiseen käyttöpäivään ja sen jälkeen asti, lihassa on toksiineja jotka eivät katoa mihinkään paistamallakaan. Vanhentuneesta lihasta saattaa saada oireita voimakaasta oksennus- ja ripulitaudista kouristuksiin ja hengityksen lamaantumiseen. Lisätietoja ikävistä vaihtoehdoista saat eviran sivuilta (ks. linkki alla).

Lähteet/linkit:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/47699-syotko-tuotteita-%E2%80%9Dviimeine...
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/ruokamyrk...
http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/elintarviketietoa/ruokamyrk...

Kommentit (0)

Vastauksesi