Moikka,Mietin tässä että vaikuttaako maan magneettisuus millään tavalla maan...

Moikka,Mietin tässä että vaikuttaako maan magneettisuus millään tavalla maan...

Moikka,
Mietin tässä että vaikuttaako maan magneettisuus millään tavalla maan pyörimiseen radallaan?
Toinen kysymys maan vetovoimaa koskien! Luin yhdestä kirjasta että vaikka olemme tottuneet käsitteeseen ´maan vetovoima´ ja kehittäneet sen tueksi teorioita ja määreitä niin itse asiassa koko käsite on täysin mahdoton!! Lukemassani kirjassa estitettiin teoria jossa ´maan vetovoima´ johtuu meidän aurinkokunnan planeettojen välisistä paine-eroista toisiaan kohden joten tällöin ilmakehä painaa ihmisiä ja kaikkea massaa maan ydintä kohden!?? Kiitos jo etukäteen!
Nimimerkillä ´kunhan tässä tuumailen´

Vastaus

Kysytpä vaikeita. Nyt näyttää siltä, että meidän porukan tiedevastaavat eivät tartu tähän kysymykseen millään, joten minä maallikko yritän jotain. Lukijoiltamme varmaan tulee asiantuntevia kommentteja jotka saattavat minut häpeään.

Maapallon magneettisuus ei varmaankaan vaikuta pallon liikkeeseen. Maapallon magneettinen napaisuushan on vaihdellutkin moneen kertaan, ja silti olemme pysyneet radallamme. Voisi tietenkin ajatella, että magneettisuus joko lisää tai vähentää pyörimisnopeutta, mutta minusta syysuhde voisi olla pikemminkin toisin päin: pyörimisliike saa aikaan magneettisuutta.

Maan vetovoima on yksi esimerkki yleisestä massan vetovoimasta eli gravitaatiosta, painovoimasta, siitä ei kannata ryhtyä kiistelemään. Teoriat planeettojen paine-eroista taitavat heittää fantasiakirjallisuuden puolelle.

Lähteet:
http://www.tiede.fi/artikkeli/631/miten_kay_kun_magneettinavat_kaantyvat_
http://fi.wikipedia.org/wiki/Painovoima

Kommentit (0)

Vastauksesi