MoikkaLainasin Bachin nuottivihon kitaralle, ja siinä oli kaunis kappale, joka...

MoikkaLainasin Bachin nuottivihon kitaralle, ja siinä oli kaunis kappale, joka...

Moikka
Lainasin Bachin nuottivihon kitaralle, ja siinä oli kaunis kappale, joka oli nimetty "Sorrow and Regret", sulkuihin oli pistetty lisätieto "from The Journey". Yritin hiukan haeskella Naxoksesta ja Wikipediasta tätä kipaletta, mutta ilman suurempaa menestystä. Selviäisiköhän kappaleen BWV numero?
Kiitos!

Vastaus

Kysyin asiaa kahdelta kirjaston musiikkiammattilaiselta. Varmuutta asiasta ei nuottia näkemättä saada, mutta toinen arveli, että kyseessä saattaisi olla kitarasovitus Bachin kappaleesta ’Nicht so traurig, nicht so sehr’, BWV489. Kyseinen kappale löytyy kokoelmasta Die geistlichen Lieder und Arien, BWV439-507.

Toinen kollega arveli, että kyseessä on mahdollisesti joku teoksista BWV508-518. Tässä kokonaisuudessa on aarioita ja lauluja toisesta Anna-Magdalenan nuottikirjasta (1725). Näitä nuottikirjoja ei sellaisinaan ole otettu Bach-luetteloihin, koska niiden musiikin alkuperä on epävarma.

Valitettavasti kaikki tarkoittamasi nuottikokoelman niteet ovat lainassa, joten nuottikuvaa ei pääse vertailemaan teosluettelon nuotinalkuihin. Kyse voi olla myös kosketinsoitinkappaleista, joita on Schmiederin luettelon liitteessä Anh. II:113-132.

Kommentit (0)

Vastauksesi