Moi. Kaikki Suomessa esitetyt poliisi- ja rikos-tv-sarjat?

Moi. Kaikki Suomessa esitetyt poliisi- ja rikos-tv-sarjat?

3 vastausta

Sub: http://www.sub.fi/tvopas/

Lisäksi maksullisilla kanavilla esitetään poliisi- ja rikossarjoja.

Kotimaisia poliisisarjoja on listattu mm. Suomi24.fi –keskustelupalstalla: http://keskustelu.suomi24.fi/node/7111414

Suomenkielisessä Wikipediassa on listattu rikossarjoja, mutta lista on kaikkea muuta kuin täydellinen: http://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Rikossarjat

Englanninkielisestä Wikipediasta löytyy todella kattava lista rikossarjoista, mutta todennäköisesti vain murto-osa niistä on esitetty Suomessa. Listaa voi kuitenkin hyödyntää sarjojen nimien muistelemisessa: http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Crime_television_series

Vastaavanlainen Wikipedian lista poliisisarjoista: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_police_television_dramas

Tutustumisen arvoinen teos on myös Juhani Wiion toimittama Television viisi vuosikymmentä: suomalainen televisio ja sen ohjelmat 1950-luvulta digiaikaan. (Suomalaisen kirjallisuuden seura, 2007). Teoksessa ei tosin ole jaoteltu tv-sarjoja genreittäin, mutta muuten se on varsin mielenkiintoista luettavaa.

Näiden lähteiden avulla voi saada aikaiseksi jo melko pitkän listan. Kaikkien Suomessa esitettyjen poliisi- ja rikossarjojen selvittäminen ja listaaminen olisi erittäin työläs ja aikaa vievä projekti, johon iGS-toimituksella ei valitettavasti ole mahdollisuutta.

Kommentit (0)
08.01.201516:42
26144
173

kaikkia ei saa ikinä millään, mutta täällä on paljon:

http://www.tuonpuoleinen.com/toosa/

Kommentit (0)
08.01.201517:06
23731
99

Kanslallisfilmografia (http://www.elonet.fi) näyttää kertovan vain ne TV-sarjat joilla on myös DVD-jakelu. Tosin en usko että sielläkään ihan kaikkia on, mutta kokeilla voi.

Kommentit (0)

Vastauksesi