Mitkä tavarat ovat nyt edullisia englannissa punnilla ostettuina?

Mitkä tavarat ovat nyt edullisia englannissa punnilla ostettuina?

Vastaus

Hei ja anteeksi että vastaus on myöhässä pitkien lomien vuoksi. Lontoo on oikeasti kallis kaupunki, vaikka punta onkin heikentynyt suhteessa euroon. Lontoon hyvistä puolista tulee ensinnä mieleen valikoimien tavaton runsaus. Ostosten kannattavuus riippuu etupäässä siitä, mistä olet kiinnostunut. Itse olen löytänyt Charing Cross Roadin lukuisista kirjakaupoista ja antikvariaateista kirjoja, samoin kuin Foylesilta. Uudet englannin kieliset kirjat ovat selvästi halvempia kuin Suomessa ja valikoimat ovat tuhatkertaiset. Kokemukseni mukaan myös cd-levt ovat halvempia kuin Suomessa ja alennusmyynneistä ja kirpputoreilta (esim. Camden Market) saattaa saada myös vaatteita suhteellisen edullisesti. Juomia ja joitakin elintarvikkeita saa Englannista edullisemmin kuin Suomesta: itse osti viime marraskuussa säilöttyä munuaispiirakkaa (Kidney Pie, yksi Englannin kansallisruoka) älyttömän halvalla sukulaiselle tuliaiseksi samoin kuin luumukakkua (Plum Cake). Lontoossa on myös outlet-myymälöitä, joista voi ostaa laatutavaraa edullisempaan hintaan kuin tavarataloista.

Jos Lontoon hinnat hirvittävät, poikkea ostoksille Manchesteriin. Lowryssa on Brand Outlet Mall, eli merkkituotteiden jäännöseriä halvalla myyvä ostari. Hintavampaa on Trianglessa lähellä katedraalia, josta taas löytyvät kaikki merkkituotteiden uusimmat mallit, mutta myös laadukas ja edullinen Muji-lifestylekauppa. Viistosti sitä vastapäätä on lifestyletavaratalo Next, jossa kaikkea kotiin ja vaatekomeroon. Kulmilla on myös valtava Arndalen ostoskeskus.

Tässä sinulle viitteellinen lista keskeisistä ostospaikoista:

Sloane Street ja Old & New Bond Street Oletko kiinnostunut muodista? Oikea paikka on silloin Sloane Street ja Old & New Bond Street.

Covent Garden ja Knightsbridge ovat hyviä kohteita design-muodin ystäville.

Neal Street sijaitsee Covent Gardenissa, ja se tunnetaan paremmin kenkäkatuna. Jos kengät ovat intohimosi, suunnista tänne.

Oxford Street Lontoon kuuluisin ostoskatu, jonka varrella on tavarataloja ja nimekkäitä liikkeitä.

Tavaratalot
Lontoon tavaratalot ovat korkealaatuisia. Ostosten teko on niissä luksusta ja tarjonta valtavaa.

Harrods, Arvokas ja tunnettu. Täältä saa kaikkea. Liikevaihto on yli 1,5 miljoonaa euroa päivässä. www.harrods.com. Metroasema Knightsbridge. Avoinna ma–la 10.00–20.00, sunnuntaisin 11.30–18.00.

Selfridges on merkkitavaroiden viidakko, jossa on kaikenikäisille jotakin, lapsista teini-ikäisiin ja aikuisiin. Kallis ja ylellinen. 400 Oxford Street www.selfridges.com. Metroasema Bond Street tai Marble Arch.

Zavvi, 14-16 Oxford Street, metroasema Tottenham Court Road, www.zavvi.co.uk. Lontoossa on useita Zavvi-kauppoja (aikaisemmin Virgin Megastore), mutta tämä on niistä ensimmäinen ja suurin. Täällä on valtava määrä musiikkia, mutta myös suuri valikoima videoita, kirjoja ja tietokonepelejä. Kaupassa on monta kerrosta ja paljon tilaa, joten täällä on ilo asioida.

Foyles, 113-119 Charing Cross Road, metroasema Tottenham Court Road, Kirjatoukka voi kuljeskella Foylesilla tuntikausia selaamassa kirjahyllyjä. Tämä on kaikkien kirjakauppojen äiti, jonka valikoima on sekä suuri että hyvin järjestetty. Useita kerroksia ja paljon tilaa.

Hackett, 137-138 Sloane Street, metroasema Sloane Square www.hackett.com. Ketju, jossa on useita myymälöitä. Hyvä esimerkki klassisesta brittiläisestä herrainmuodista: huomaamatonta, tyylikästä ja herrasmiesmäistä. Täällä on vaatteita häitä, liikematkoja ja poolo-otteluita varten.

Top Shop/Top Man, Oxford Street 214 ja 400 (Selfridges). Brittien vastine H&M-ketjulle: hyviä vaatteita melko edulliseen hintaan.

Zara, Regent Street 118. Espanjalaisen Zaran valikoima on hieman kiinnostavampi ja parempilaatuinen kuin Top Shopissa.

Mango, Neal Street 8-12. Espanjalaisen vaatejätti Zaran pikkusisko.

Primark, Oxford Street 499-517, www.primark.co.uk. Täällä on erittäin edullista. Tule mieluiten aikaisin, ennen kuin vaatteet ovat hujan hajan ja jonot sovituskoppeihin pitkiä. Mahdollisuus hienoihin löytöihin, mutta laatu on joskus yhtä alhainen kuin hinta.

Markkinat

Portobello Road Yksi maailman kuuluisimmista torikaduista, jolla on vaatteita, vihanneksia, taidetta ja antiikkia. Paikka on mielenkiintoinen, mutta siellä on myös paljon taskuvarkaita, joten pidä huolta lompakostasi. www.portobelloroad.co.uk. Antiikkimarkkinat lauantaisin kello 04.00–16.00.

Petticoat Lane Edullisia vaatteita kaikkialta maailmasta. Middlesex ja Wentworth Streets. Metroasema Liverpool Street, Aldgate ja Aldgate East. Avoinna ma–pe 10.00–14.30, su 09.00–14.00.

Camden Market on Lontoon suurin markkinapaikka. 35-vuotinen instituutio, jossa on tarjolla värikästä pikkutavaraa ja useimpien alikulttuurien muotia. Camden High Street ja Chalk Farm Road, Metroasema Camden Town tai Chalk Farm. Avoinna joka päivä noin kello 09.30–18.00. Useimmat pöydät ovat avoinna viikonloppuisin

Foyles, 113-119 Charing Cross Road, metroasema Tottenham Court Road, Kirjatoukka voi kuljeskella Foylesilla tuntikausia selaamassa kirjahyllyjä. Tämä on kaikkien kirjakauppojen äiti, jonka valikoima on sekä suuri että hyvin järjestetty. Useita kerroksia ja paljon tilaa.

Ostos-linkkejä Lontooseen:

http://www.rantapallo.fi/matkakohteet/ostoksille-lontooseen/

http://www.supersaver.fi/matkaopas/lontoo/ostokset

http://www.streetsensation.co.uk/

http://www.visitlondon.com/attractions/shopping/

http://www.manchester2002-uk.com/shopping.html

http://visitbristol.co.uk/site/things-to-do/shopping

Outlet-myymälöitä:

http://uk.burberry.com/

http://www.curtainfactoryoutlet.co.uk/

http://www.lontoo.info/ostoksilla.html

http://www.babykidsoutlet.co.uk/

Joseph Clearance Shop:
http://www.allinlondon.co.uk/directory/1195/26565.php

http://www.bicestervillage.com/en_GB/

Kommentit (0)

Vastauksesi