Mitkä ruuat tai vitamiinit ovat hyvä finnien ja kasvojen kannalta?

Mitkä ruuat tai vitamiinit ovat hyvä finnien ja kasvojen kannalta?

Hei. Mitkä ruuat tai vitamiinit ovat hyvä finnien ja kasvojen kannalta?

Vastaus

Hei! Finnien perimmäistä syytä ei tunneta. Niiden esiintymiseen vaikuttavat perintötekijät, hormonitoiminta ja talirauhasten bakteerit sekä rauhasten sarveistuminen, tukkeutuminen ja tulehtuminen.

Tutkijat ovat eri mieltä ruoan osuudesta finnien syntymiseen. On joitakin tutkimustuloksia, joiden mukaan länsimaissa yleinen ruokavalio - runsaasti valkoista leipää, sokeria ja muuta epäterveellistä - lisää paitsi diabeteksen myös finnitaudin eli aknen todennäköisyyttä. Sokeri nostaa elimistön insuliinintuotantoa ja lisää siten diabeteksen riskiä ja vaikuttaa hormonituotantoon, joka puolestaan on yhteydessä aknen syntyyn.

Asiaa ei ole vielä tutkittu perusteellisesti. Jo ennestään on kuitenkin tiedetty, että vähäenergiainen ruokavalio vähentää ihon talivuotoa ja muuttaa talin koostumusta. Se lievittää finniongelmaa.

Finneistä kärsivälle suositellaan siis samaa ruokaa kuin diabeetikoille. Tätä ruokavaliota voi noudattaa huoletta, koska se on ravitsemussuositusten mukainen ja sopii kenelle tahansa, joka haluaa syödä terveellisesti: http://www.diabetes.fi/sivu.php?artikkeli_id=96. Tällaisesta ruoasta saa vitamiinit ja muut ihon tarvitsemat aineet.

Artikkeli, jossa kerrotaan länsimaisen ruokavalion mahdollisesta vaikutuksesta finnitautiin:
http://www.tohtori.fi/?page=6771267&id=2389399

Kommentit (0)

Vastauksesi