Mitkä ovat Suomen yleisimmät tiennimet?

Mitkä ovat Suomen yleisimmät tiennimet?

Mitkä ovat Suomen yleisimmät tiennimet? Olette vastanneet kysymykseen useampi vuosi sitten ja silloin tiedot olivat peräisin vuodelta 2004. Onko uudempaa tietoa asiasta, sillä tilasto on varmaankin muuttunut kuntaliitosten jne kautta?

Nimimerkki: Kulkija

Vastaus

Tiedustelimme asiaa Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksesta Kotuksesta. Sieltä kerrottiin, että parhaillaan on tekeillä opinnäytetyö, johon on koottu tiedot Suomen yleisimmistä tiennimistä. Tutkielmassa käytetty aineisto on poimittu kaikkien kuntien postinumeroluetteloista.

Merja Outisen tekeillä olevassa pro gradu -tutkielmassa (Tie-, katu-, kuja- ja polku-loppuiset kadunnimet, Helsingin yliopisto) yleisyysjärjestys on seuraava (tarkistettu Karttapaikasta keväällä 2010):

1. Rantatie
2. Kirkkotie
3. Koulutie
4. Myllytie
5. Rinnetie
6. Välitie
7. Teollisuustie
8. Mäntytie
9. Kuusitie
10. Rantalantie

2.12.2010 Kotuksesta käsin tarkistettiin yleisimpien tiennimien järjestys Karttapaikka-verkkopalvelusta. Tarkistus osoitti, että Teollisuustie ja Mäntytie ovat vaihtaneet paikkoja. Muuten järjestys on pysynyt samana.
Tällä hetkellä järjestys on siis Merja Outisen aineiston pohjalta:

1. Rantatie
2. Kirkkotie
3. Koulutie
4. Myllytie
5. Rinnetie
6. Välitie
7. Mäntytie
8. Teollisuustie
9. Kuusitie
10. Rantalantie

Kotuksesta sanottiin myös, että kuntaliitosten vaikutusta Suomen yleisimpien tiennimien määrään ei ole tutkittu, mutta voidaan olettaa, että samannimisten teiden määrä on vähentynyt.

Kansalaisen Karttapaikka
http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?lang=fi

Kotimaisten kielten tutkimuskeskus
http://www.kotus.fi/

Kommentit (0)

Vastauksesi