Mitkä ovat suomalaisten nuorten (n. 14-22 vuotiaiden) yleisimmät (vaikka 5...

Mitkä ovat suomalaisten nuorten (n. 14-22 vuotiaiden) yleisimmät (vaikka 5...

Vastaus

Itsemurha, liikennetapaturmat, hukkuminen ja päihteet ovat nuorten yleisimmät kuolinsyyt. Taudit eivät kärkisijoille yllä. Sen sijaan aikuisten yleisin kuolinsyy on sydän- ja verenkiertoelimistön sairaudet ja syöpä on toiseksi yleisin kuolinsyy.

Kuolemansyytilaston mukaan nuorten tyypillisin kuolinsyy on itsemurha, joka on kuolemansyy joka kolmannessa tapauksessa. Noin viidennes kaikista nuorten kuolemantapauksista tapahtuu tieliikenteessä.
http://www.liikenneturva.fi/fi/tilastot/liitetiedostot/Nuorten_henkiloev...

Vuosina 2003-2007 nuorten yleisin kuolinsyy tieliikenteessä on ollut suistumisonnettomuudet. Tieliikenneonnettomuuksissa kuolleiden nuorten määrä on noussut tuona ajanjaksona lähes vuosi vuodelta. Vuonna 2008 tilastot alkuvuodesta näyttivät lohdullisemmilta, mutta erittäin synkän lokakuun jälkeen kuluvan vuoden tilastot eivät tule olemaan viime vuotta paremmat.
http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/kk_1026_2008_p.shtml

Noin kolmannes alle 25-vuotiaiden miesten kuolemantapauksista on itsemurhia. Tapaturmakuolleisuuden vähentyessä Suomessa 1970-luvulla kasvoi itsemurhien suhteellinen merkitys nuorten kuolinsyynä. Kaikista nuorten miesten kuolemantapauksista 1980-luvulla oli 15-19- vuotiaiden ikäryhmässä itsemurhia 27 % ja 20-24-vuotiaiden ryhmässä 39 %. Vastaavissa nuorten naisten ikäryhmissä itsemurhien osuus kuolemantapauksista oli 16 % ja 23 %
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/etusivu?p_p_id=dlehtihaku_view_art...

Suomessa 15 - 19-vuotiailla pojilla on suurin riski altistua tapaturmille. Viime vuonna kuoli yhteensä 92 alle 20-vuotiasta, joista 62 oli 15 - 19-vuotiaita. Valtaosa tapaturmakuolemista aiheutui liikenteessä. Toiseksi yleisin tapaturmainen kuolemansyy oli hukkuminen.
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2008/12/tapaturmat_lasten_yleisin_kuolinsy...

Kommentit (0)

Vastauksesi