Mitkä ovat perusteet, jolla jääkiekkotuomari voi vaihtaa pelaajan...

Mitkä ovat perusteet, jolla jääkiekkotuomari voi vaihtaa pelaajan...

Mitkä ovat perusteet, jolla jääkiekkotuomari voi vaihtaa pelaajan aloituksessa? Liika kiekon kärkkyminen?

Vastaus

Jääkiekon viralliset säännöt kertovat aloituksesta seuraavaa:

Jos erotuomarin kehotuksen jälkeen jompikumpi aloittavista pelaajista ei heti asetu oikeaan aloitusasentoon, erotuomari voi määrätä hänet korvattavaksi aloitukseen hänen jäällä olevalla joukkuetoverillaan.

Jos joku muu kuin aloittava pelaaja tulee aloitusympyrään, päätuomarin tai linjatuomarin on vihellettävä pilliinsä aloituksen uusimiseksi, ellei ei-rikkonut joukkue saa kiekkoa haltuunsa.

Aloittavien pelaajien tulee olla vastakkain kasvot suunnattuina vastustajan kenttäpäätyä kohti, noin mailan mitan päässä toisistaan ja siten, että heidän mailansa lape koskettaa jäätä aloituspisteen valkoiseen osaan.

Vastustajan kenttäpuoliskolla olevan hyökkäävän joukkueen pelaajan tulee asettaa mailansa jäähän ensimmäisenä, minkä jälkeen puolustavan joukkueen pelaajan on välittömästi
asetettava mailansa vastaavasti.

Kuitenkin, kun aloitus tapahtuu kentän keskipisteessä, vierasjoukkueen pelaajan tuleeasettaa mailansa jäähän ensimmäisenä.

RIKKEET ALOITUSTAPAHTUMASSA

a) Kun erotuomari on poistanut pelaajan aloituksesta ja toinen saman joukkueen pelaaja samassa aloituksessa viivyttelee aloitukseen tuloa erotuomarin VAROITUKSEN jälkeen, joukkueelle tuomitaan:
Joukkuerangaistus (2’)

b) Kun aloituksessa joku muu kuin aloittava pelaaja tulee aloitusympyrään tai on aloitus ympyrässä ennen kiekon pudotusta, saman joukkueen aloittava pelaaja poistetaan aloituksesta ja korvataan toisella pelaajalla. Tämän säännön toisesta rikkomuksesta saman joukkueen pelaajan toimesta samassa aloituksessa rikkoneelle joukkueelle tuomitaan:
Joukkuerangaistus (2’)

Lähteet: http://www.finhockey.fi/mp/db/file_library/x/IMG/214712/file/Saantokirja...

Kommentit (0)

Vastauksesi