Mitkä ovat oheisen kuvan pysäköintikieltoalueen rajat?

Mitkä ovat oheisen kuvan pysäköintikieltoalueen rajat?

Tieliikenneasetuksen mukaan liikennemerkkien vaikutusalue alkaa merkistä eteenpäin, mutta jos merkistä eteenpäin on nurmikkoa ja talo, niin mikä on silloin lain mukaan merkin vaikutusalue? Lisäkilvissä lukee "Sallittu päiväkodin asiakkaille" ja "Tyhjäkäynti kielletty".

Kuvat: 
Vastaus
13.04.201714:13
79899
41

Jos oltaisiin tiliikenneasetuksen määrittelemällä tiealueella (jossa liikennemerkit vain ovat voimassa) aluepysäköintikielto alkaisi merkistä eteenpäin ja loppuisi aluepysäköintikiellon loppumerkkiiin.

Mutta olen melko varma, että tuo asfaltinpalanen, joka on nurmikon kohdalla, jalkakäytävän takana, ei ole tiealuetta vaan kiinteistön omistamaa tonttia. Siellä ei normaalit liikennemerkit ole lainkaan voimassa, mutta taloyhtiö voi rajoittaa esim pysäköintiä ihan millä merkillä haluaa, vaikkapa pahvinpalalla jossa lukee Pysäköinti kielletty.

Joten et saa tuossa pysäköinnistä sakkoa tieliikennelain nojalla vaan luvattomasta yksityisalueen käytöstä pysäköintiin. Luulen että oikeus hyväksyisi tuon(kin) merkin riittäväksi ilmoitukseksi tontinomistajan haluista.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi