Mitkä olivat Juice Leskisen harrastukset?

Mitkä olivat Juice Leskisen harrastukset?

Vastaus

Ylitse muiden oli varmaankin lukeminen. Nelivuotiaana lukemaan oppinut Juice viihtyi kirjojen parissa koko ikänsä. Juicen kotikirjastossa oli noin 2 300 nidettä ja se on lahjoitettu Tampereen Viola-kotiyhdistykselle. Kokoelma sijoitettiin vuonna 2011 valmistuneeseen Pellavantorin juhla- ja kokoustilaan, joka sai nimekseen Juicen kirjasto.

Antti Heikkisen kirjoittamassa Juice-historiikissa laulaja mainitsee lasketelleensa Nilsiän Tahkovuoren rinteillä 60-luvun lopulla ensimmäisten joukossa. Kirjan sivuilla ystävä Vesa Kietäväinen kertoo käyneensä usein laskettelemassa Juicen kanssa ja kehuu tätä lajissa taitavaksi. Mikään varsinainen urheilumies tai kovin liikunnallinen hän ei kuitenkaan ollut.

Juice lähti musiikkikuvioihin mukaan jo opiskeluvuosinaan Tampereella. Kiivaimpina luomisen ja keikkailun vuosina muulle tuskin jäi kovin paljon aikaa. Jatkuva reissaaminen ja hotelliasuminen rajaavat harrastamismahdollisuuksia. 1980-luku kului edelleen ahkeran työskentelyn merkeissä, mutta lisääntyvä alkoholin käyttö haittasi yksityiselämää ja söi varmaan energiaa muultakin.

Heikkisen kirjan perusteella Juice myös matkusteli jonkin verran, aina Havaijia ja Yhdysvaltoja myöten, mutta myös veneretket kotimaan sisävesillä olivat tärkeitä.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi