Mitkä olisivat mahdollisia hyviä jatko-opintopaikkoja datanomille? Kiitos!

Mitkä olisivat mahdollisia hyviä jatko-opintopaikkoja datanomille? Kiitos!

Hei! Mitkä olisivat mahdollisia hyviä jatko-opintopaikkoja datanomille? Kiitos!

Vastaus

Riippuu tietysti omista taipumuksista ja kiinnostuksen kohteista, mihin jatko-opintojen painopisteen suuntaa. Myös datanomin tutkintoa edeltävillä opinnoilla on merkitystä hakuprosessin kannalta.

Jos ohjelmointi ja akateemiset opinnot kiinnostavat, yliopistojen tietojenkäsittelytieteen opinnot tarjoavat mahdollisuuden saada erittäin syvällistä osaamista tietotekniikasta. Luonnontieteiden kandidaatin tutkintoon on syytä varata kolmisen vuotta täysipäiväistä opiskelua. Jos aikaisemmat opinnot eivät oikeuta osallistumista pääsykokeisiin, on mahdollista suorittaa perusopinnot Avoimen yliopiston kautta; tällöin on hyvä huomioida, että tutkinto-opiskelijana joutuu kuitenkin suorittamaan yliopistomatematiikan sivuaineopintoja ja esim. ruotsin ja englannin kielen opintoja lähtötasolla CEFR B1.

Ammattikorkeakoulut tarjoavat useita insinöörin tutkintoon valmistavia koulutuslinjoja, esim. tietotekniikka, mediatekniikka ja tuotantotalous. Hakukelpoisuus kannattaa tarkistaa kunkin oppilaitoksen sivustoilta, mutta sinun tapauksessasi datanomin tutkinto riittää, jos se on laajuudeltaan vähintään kolmivuotinen tai suppeampikin, jos sen lisäksi voi osoittaa tutkinnon suorittamisen jälkeen kolmen vuoden työkokemuksen tutkintoa vastaavalla alalla.

Kommentit (0)

Vastauksesi