Mitkä luonnonvaraiset kasvit Suomessa ovat tappavan myrkyllisiä?

Mitkä luonnonvaraiset kasvit Suomessa ovat tappavan myrkyllisiä?

Mitkä luonnonvaraiset kasvit Suomessa ovat tappavan myrkyllisiä? Kuinka suuria määriä tällaisia kasveja pitäisi syödä, että pääsisi hengestään?

Vastaus

Suomessa kasvaa alkuperäisinä tai kotiutuneina tulokkaina parikymmentä erittäin myrkyllistä putkilokasvilajia sekä noin 80 lievemmin myrkyllistä lajia. Myrkyllisimpiä ovat mm. myrkkykeiso, myrkkykatko, kielot, näsiä, hulluruohot, marjakuusi, konnanmarjat, ukonhattu, keltamo, käärmeenpistoyrtti ja sudenmarja.

Tarkempaa tietoa myrkkykasveista löytyy seuraavilta sivustoilta:
http://www.uef.fi/botania/my
http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/arkisto?p_p_id=dlehtihaku_view_art...
http://puutarha.net/artikkelit/191/myrkylliset_kasvit_kannattaa.htm
http://www.perhekerho.net/piha/myrkylliset_kasvit.htm
http://www.luontoportti.com/suomi/fi/kukkakasvit/?q=myrkyllinen

Kommentit (0)

Vastauksesi