Mitkä kaiuttimet sopivat taulutelevisioille? Ei kotiteatterit.

Mitkä kaiuttimet sopivat taulutelevisioille? Ei kotiteatterit.

Vastaus

Tarkoitatko, millaiset kaiuttimet taulutelevioon on mahdollista liittää, vai sitä, millaiset kaiuttimet ovat katselu- ja kuuntelukokemuksen kannalta sopivimmat?

Ensin on syytä tutkia, millaiset liitäntämahdollisuudet kyseisessä televisiossa on. Jos haluat liittää kaiuttimet esimerkiksi rca-linjalähtöön tai optiseen digitaalilähtöön, tarvitset television ja kaiuttimien välille vahvistimen. Sen ei tietenkään välttämättä tarvitse olla kotiteatterivahvistin, vaan stereovahvistinkin käy.

Yleensä televisioissa on myös kuulokeliitäntä, mutta siitä saatava teho ei välttämättä myöskään riitä kuin korkeintaan hyvin pienten kaiuttimien syöttämiseen sellaisenaan. Jos siis liität kaiuttimet kuulokeliitäntään, on syytä hankkia aktiivikaiuttimet, joissa on vahvistin ja esim. äänenvoimakkuuden säädin itsessään. Halpoihinkin PC-kaiuttimiin kuuluva subwoofer saattaa myös jo jonkin verran parantaa TV-ääntä.

Tai miten olisi kaiutinpalkki:
http://www.sony.fi/product/tpa-tv-speakers-and-speaker-grilles/sa-40se1

Jos olet jo hankkinut television, tutki sen käyttöohjeesta, millaisia liitäntämahdollisuuksia siinä on ja millaisia lisälaitteita sille suositellaan. Jos taas olet vasta hankkimassa televisiota, on parasta kysyä myyjältä, mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

Liitäntämahdollisuuksien lisäksi kaiuttimien valinta riippuu kuitenkin ennen kaikkea omista kuuntelumieltymyksistä ja siitä, paljonko kaiuttimista on valmis maksamaan. Kysymykseesi on siis oikeastaan mahdotonta vastata, koska kyse on pitkälti makuasiasta. Jos suinkin mahdollista, kuuntele eri vaihtoehtoja ennen hankintapäätöstä.

Lisää tietoa löytyy vaikkapa näistä linkeistä:
http://www.mbnet.fi/nettijatkot/2009/12/parempi_aani/
http://keskustelu.suomi24.fi/node/5159093
http://www.konsolifin.net/bbs/yleista-keskustelua-konsoleista-peleista/4...

Kommentit (0)

Vastauksesi