Miten Zinio-lehtipalveluun kirjaudutaan?

Miten Zinio-lehtipalveluun kirjaudutaan?

Hei. HelMet-palvelun kautta pääsee RBdigital-kirjastoon, jossa voi ilmeisesti selailla myös Zinio-palvelussa olevia lehtiä. Kun valitsin lehden luettavaksi, palvelu pyytää minulta sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Tiedustelisin mitä näihin kenttiin pitää laittaa? Kirjastolle antamani sähköpostiosoite ja salasana eivät toimineet. Eivätkä kirjastokortin tunnus + salasana.

Vastaus

Yksityiskohtaiset ohjeet Zinio-lehtipalvelun käyttämiseen löytyvät Helmet-verkkokirjaston e-kirjasto sivulta. Ohje e-lehtipalveluihin.

Zinio-palveluun pääsy vaatii kirjastokortin ja kaksi käyttäjätiliä: RBDigital Gateway -tilin lehtikokoelman selaamiseen ja Zinio-tilin lehtien lukemiseen. Mikäli sinulla jo on Zinio-tili, voit käyttää tätä tiliä. RBDigital Gateway -tilissä ja Zinio-tilissä käyttämäsi sähköpostiosoitteen on kuitenkin oltava sama.

Ensimmäisellä kerralla luodaan tili. Kirjoita Create account -kenttään kirjastokorttisi numero ja täytä avautuvaan lomakkeeseen omat tietosi. Sinulle lähetetään sähköposti, jonka linkistä vahvistat tilin avaamisen. Seuraa ensimmäisen kirjautumisesi jälkeen RBDigital Gateway -lehtikokoelman ohjeita Zinio-tilin luomiseen.

Kirjastokortin numeroa tarvitset vain yhden kerran RBDigital Gateway -tilin luomisen yhteydessä. Siitä eteenpäin palvelua käytetään itse luoduilla tunnuksilla. Tunnus on muodoltaan sähköposti (kirjautumistunnus) ja salasana (itse keksitty). Tunnuksia tarvitaan siis kaksi ja niiden käyttäjätunnuksena pitää olla sama sähköpostiosoite. Näillä tunnuksilla voi käyttää myös Indieflix-elokuvapalvelua.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi