Miten voisin selata, varata ja lukea kotimaista kirjallisuutta e-kirjana?

Miten voisin selata, varata ja lukea kotimaista kirjallisuutta e-kirjana?

Anteeksi tyhmyyteni, mut en todellakaan tiedä e-kirjoista mitään. Mulla on Android pohjainen puhelin ja tabletti. Voinko etsiä esim. kirjailijan mukasn jne...? Eniten kiinnstaa nuorten kirjat. Jos nään Helmet sivuilla jonkun kirjan olevan julkaistu myös verkkopalvelussa, niin miten pystyn sen lukemaan tai varaamaan heti? Eli mistä löydän verkkopalvelu kirjat? T- tietämätön

Vastaus

Voit etsiä e-kirjoja samalla Helmet-aineistohaulla kuin perinteisempiäkin paperikirjoja Helmet-sivuilla. Hakutuloslistassa näkyy kirjan tiedoissa alimpana teksti "Linkki e-kirjaan", jos kirjasta on olemassa sähköinen versio. Voit siis kirjoittaa kirjailijan, kirjan tai aiheen nimen hakusanaksi. Pieni ongelma tässä haussa voi olla, jos mobiililaite (esim. puhelin) ohjaa selaimen Helmetin mobiilisivuille, joilla ei ikävä kyllä noita e-kirjalinkkejä näy. Mobiilinäkymän voi vaihtaa normaaliin selainversioon sivun alalaidan linkistä tai tästä osoitteesta:

http://haku.helmet.fi/iii/encore/?lang=fin

Kotimaista kirjallisuutta on Ellibs-kirjapalvelussa, jonka sivuilta voi myös hakea hakusanoilla teoksia (tätä kirjoittaessa haussa on jotain vikaa):

https://www.ellibslibrary.com/collection

Ellibsissä tarjotaan kaksi vaihtoehtoa ja painiketta: e-kirjoja voi lukea samantien selaimessa tai sitten ladata koneelle (tai varaamaan, jos kaikki kappaleet ovat lainassa). Jälkimmäinen vaihtoehto on pakollinen, jos kirjaa haluaa lukea ilman nettiyhteyttä. Tällöin pitää hankkia Adobe-tili ja ladata Android-laitteeseen Bluefire Reader -sovellus. Lainaustapahtuman yhteydessä sivulla kysytään kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia. Tähän kaikkeen on tarkemmat ohjeet Helmet- ja Ellibs-sivuilla:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat

https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions

Jos näillä ohjeilla ei onnistu, niin kannattaa kysyä neuvoa jostain Helmet-kirjastosta.

Kommentit (0)

Vastauksesi