Miten voisin selata, varata ja lukea kotimaista kirjallisuutta e-kirjana?

Miten voisin selata, varata ja lukea kotimaista kirjallisuutta e-kirjana?

Anteeksi tyhmyyteni, mut en todellakaan tiedä e-kirjoista mitään. Mulla on Android pohjainen puhelin ja tabletti. Voinko etsiä esim. kirjailijan mukasn jne...? Eniten kiinnstaa nuorten kirjat. Jos nään Helmet sivuilla jonkun kirjan olevan julkaistu myös verkkopalvelussa, niin miten pystyn sen lukemaan tai varaamaan heti? Eli mistä löydän verkkopalvelu kirjat? T- tietämätön

5 vastausta

Voit etsiä e-kirjoja samalla Helmet-aineistohaulla kuin perinteisempiäkin paperikirjoja Helmet-sivuilla. Hakutuloslistassa näkyy kirjan tiedoissa alimpana teksti "Linkki e-kirjaan", jos kirjasta on olemassa sähköinen versio. Voit siis kirjoittaa kirjailijan, kirjan tai aiheen nimen hakusanaksi. Pieni ongelma tässä haussa voi olla, jos mobiililaite (esim. puhelin) ohjaa selaimen Helmetin mobiilisivuille, joilla ei ikävä kyllä noita e-kirjalinkkejä näy. Mobiilinäkymän voi vaihtaa normaaliin selainversioon sivun alalaidan linkistä tai tästä osoitteesta:

http://haku.helmet.fi/iii/encore/?lang=fin

Kotimaista kirjallisuutta on Ellibs-kirjapalvelussa, jonka sivuilta voi myös hakea hakusanoilla teoksia (tätä kirjoittaessa haussa on jotain vikaa):

https://www.ellibslibrary.com/collection

Ellibsissä tarjotaan kaksi vaihtoehtoa ja painiketta: e-kirjoja voi lukea samantien selaimessa tai sitten ladata koneelle (tai varaamaan, jos kaikki kappaleet ovat lainassa). Jälkimmäinen vaihtoehto on pakollinen, jos kirjaa haluaa lukea ilman nettiyhteyttä. Tällöin pitää hankkia Adobe-tili ja ladata Android-laitteeseen Bluefire Reader -sovellus. Lainaustapahtuman yhteydessä sivulla kysytään kirjastokortin numeroa ja PIN-koodia. Tähän kaikkeen on tarkemmat ohjeet Helmet- ja Ellibs-sivuilla:

http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Kirjat

https://www.ellibslibrary.com/fi/instructions

Jos näillä ohjeilla ei onnistu, niin kannattaa kysyä neuvoa jostain Helmet-kirjastosta.

Kommentit (0)
07.04.201719:36
340
147

Minulla on Lubuntu eli Linux selain. Yritettiin saada toimimaan mutta niin kirjaston tietokone-expertin kuin enterinkin asiantuntijan kädet nousivat pystyyn. Vaikka oli printatut ohjeetkin.

Onkohan kenelläkään onnistunut e-kirjojen lukeminen Linuxilla?

Kommentit (0)
07.04.201721:52
4586
123

Minulla on linuxin ubuntu käyttöjärjestelmä,eikä ole ollut mitään ongelmia lukea helmetin kautta lainattavia e-kirjoja.olen käyttänyt lue selaimessa toimintoa.Selaimena on chrome.

Kommentit (0)
29.03.201708:52
4586
102

Uutena palveluna on tullut Ellibs sovellus jossa e-kirjoja voi varata ja lukea tabletilla.Lisätietoja linkissä.

Kommentit (0)
08.04.201700:03
340
100

Kiitos - täytyypä kokeilla chromea. Nyt on firefox.

Kommentit (1)
Kokeilin myös tuolla Firefox selaimella,aivan hyvin toimi myös sillä.Koneelle ei tarvit... Kokeilin myös tuolla Firefox selaimella,aivan hyvin toimi myös sillä.Koneelle ei tarvitse asentaa mitään adobe ohjelmaa,niinkuin kirjaston ohjeissa on.
8.4.2017 08:28 taavi virtanen 4586

Vastauksesi